Evde uygulayabileceğiniz tariflerle tırnaklarınızı nasıl güçlendirebilirsiniz?

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Yapılan araştırmalar, tırnaklarımızın en az bir atın toynakları kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Fakat kuruluk, aşırı nem, oje ve aseton faktörler nedeniyle tırnaklarımız çatlayıp kırılabiliyor. Öte yandan yaşadığımız pandemi sürecinde ellerimizi sürekli yıkamamız ya da dezanfekte etmemiz de tırnaklarımızı güçsüzleştirebiliyor. Neyse ki evlerimizde kolaylıkla bulabileceğimiz malzemelerle tırnaklarımızın çok daha güçlü ve bakımlı görünmesini sağlayabiliriz. Nasıl mı? İşte detaylar…

Biyotin 

Bir tür B vitamini olan biyotinin, zayıf tırnakları güçlendirdiği ve tırnakların daha hızlı uzamasını sağladığı biliniyor. Güçlü tırnaklar için biyotin bakımından zengin fındık, karnabahar, pişmiş yumurta, muz ve mantar gibi yiyeceklerin bolca tüketmeyi ihmal etmeyin.

Salatalık

El ve tırnaklar için çok önemli olan A, E, B1, B2, B3 ve C vitaminlerini içeren salatalık, aynı zamanda kalsiyum ve demir açısından da oldukça zengindir. Sık kırılan tırnaklarınız varsa, ellerinizi 5 dakika boyunca salatalık suyunda bekletmeniz etkili sonuçlar almanızı sağlar.

Limon 

Tırnaklarınızı evde beyazlatmak için limon dilimi ile ovalayın veya pamukla uygulayın. 10 dakika kadar tırnaklarınızı bu şekilde bekletin. Daha derinlemesine temizlik için, limon suyuna karbonat ekleyin. İnce bir macun oluşturana kadar iyice karıştırın ve tırnaklarınızı bir diş fırçası kullanarak bu karışım ile ovalayın.

Çay ağacı yağı 

Şaşırtıcı antifungal özellikleriyle bilinen çay ağacı yağı, tırnakların sağlıklı kalmasına da yardımcı olur. Tırnak mantarı probleminiz varsa, bu uçucu yağı pamuklu çubuklarla sorunlu bölgeye uygulayarak kullanabilirsiniz.

Kekik yağı

Yakınınızdaki bir süpermarkette kolayca bulubilceğiniz kekik yağını da çay ağacı yağına alternatif olarak kullanabilirsiniz. Içeriğindeki timol sayesinde anti-bakteriyel olan bu yağı tırnak mantarı ve bakteriyel sorunlarınız kullanabilirsiniz. Etkili sonuç için tırnaklarınızı kekik yağına batırılmış pamuklu çubuklarla hafifçe ovalamanız yeterli olur.