R

Fenomen anneler anlatıyor: Çocuklarda egzamaya bağlı yaşanan sorunlar ve çözümleri

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Atopik dermatit, çocukların gündelik yaşamlarını olumsuz etkileyen alerjik deri hastalıklarının başında geliyor. Sürekli kaşınma hissi veren bu rahatsızlık, yetişkinler için bile zorken çocuklar ve anneleri için çok daha sıkıntılı olabiliyor. Peki, egzamayı çocuklarımıza en eğlenceli şekilde nasıl anlatılabiliriz ve egzama rahatsızlığı olan çocukların egzama bölgelerini kaşımamaları için ne gibi önlemler alabiliriz?


Konuyu, hepimizin yakından tanığı annelere sorduk, egzama sorunu yaşayan çocuklarıyla ilgili deneyimlerini ve rahatsızlığın zorluklarını bizimle paylaşmalarını istedik.

Melek İçmeli - @melekicmeli

 
Çocuğunda egzama/atopik dermatit problemi olan anneler var mı? Bu paylaşımım sizin için! Bizim Ömer Alp’in cildi inanılmaz hassas her gece kolları bacakları çok kaşınıyor... Kaşıdıkça arttığı için kaşımaması gerektiğini anlatıyoruz sürekli!  Ama BepantholSensiderm’in hazırladığı Hipito Lütfen Kaşıma kitabı o kadar kolaylaştırdı ki işimizi @bepantholsensiderm! Çok eğlenceli bir dille anlattığı için Ömer Alp’in hem çok hoşuna gitti hem de artık kaşımaması gerektiğini anladı. Kitabın tamamına YouTube’dan ulaşabiliyorsunuz!

Esra Ceyhan - @esraceyhanofficial

Egzama... Çocuklarımız atopik dermatit, yani egzama yaşadığında kaşıntı en büyük sıkıntı. Önümüz de yaz... Kaşındıkça kızarır, kızardıkça kaşınır deri. Bu durumda yapılacak en doğru şey tabii ki doktora gitmek. Ve onun kadar doğru bir başka şey de çocuğumuza neden kaşınmaması gerektiğini anlatmak. Bunun da tatlı ve yumuşak bir yolu olmalı; yani ‘Kaşınma’ demek yeterli değil. Mesela Hipito Lütfen Kaşınma isimli kitap sevimli ve sempatik resimleri, macera dolu hikayesi ile bizlere pekala da yardımcı olabilir. Her çocuk severek okuduğu bir kitaptan ve kahramanlarından kesinlikle etkilenir. Çocuk dünyasına hitap eden bu kitabı bir anne olarak, ben de tümünü okuyup incelediğim için kesinlikle öneriyorum. Zorlu egzama süreçlerinde hem eğitici hem de eğlendirici güzel bir kitapla yanımızda olma özenini gösteren @bepantholsensiderm ‘e sonsuz teşekkürler.

Leyla Kuşatman - @arvenberen

Egzama çocuklar arasında giderek artış gösteren bir cilt problemi biliyorsunuz. Çocuğunuzda olmayabilir ama bir arkadaşında ya da çevresindeki herhangi birinde çocuğunuz bunu veya herhangi birinin fiziksel görüntüsündeki farklılığı gözlemleyebilir. İşte bu gibi durumlara karşı hassas ve anlayışlı olmaları gerektiğini anlatan özenle hazırlanmış bir video buldum. Kitabın tamamına da YouTube‘dan ulaşabilirsiniz. BepantholSensiderm’e bu hassas ve güzel anlatımlı farkındalık yaratan kitap içinde çok teşekkürler.

Amine Kamburoğlu - @bohemother

BepantholSensiderm, kortizonsuz içeriği sayesinde egzama sorunu yaşayan çocuklarda da güvenle kullanılabiliyor. Çocuklar arasında daha yaygın olan egzama/atopik dermatit cilt problemine eğlenceli ve öğretici bir şekilde dikkat çekmeyi amaçlayarak annelere ve çocuklarına hem egzamayı hem de cildi neden kaşımamak gerektiğini eğlenceli bir şekilde anlatan çok güzel bir kitap hazırlamış. Ayrıca kitabın tamamına da YouTube’dan ulaşılabiliyor. 

Merve İpek Öztürk - @merveipekozturk

BephantolSensiderm kortizon içermeyen ve egzamada kullanılabilen bariyer onarıcı bir krem. Beni geçen haftalarda cebelleşirken o kaşıntıdan kurtaran da ta kendisiydi. Nice çocuk da bu egzamalarla baş etmek zorunda. BephantolSensiderm egzamalarla yaşayan çocuklara ve çevresindekilere bu durumu anlatmak için harika bir hikaye kitabı hazırlamış. İçeriği öyle eğlenceli ve kaliteli ki mutlaka izleyin ve lütfen çocuklarınıza izlettirin. Melina tam dört kere bıkmadan açtırdı. Karakterleri, çizimleri de inanılmaz iyi. Normal bir hikaye kitabı okunur gibi hissediyorlar zaten farksız. 

Bihter Erol Çaltıllı - @bihtererol

Atopik dermatit sorunu yaşayanlar? Hassas ciltle, alerjiyle uğraşan anneler daha iyi bilir. Bitmeyen kaşıntılar...
Eymen’in bu dönemde ellerinde kızarıklar oluştu ve kaşıntı başladı.  BepantolSensiderm bu dönemde çok işimize yaradı, hızlı bir şekilde de etkisini gösterdi. Eşimde de aynı sorun olduğu için başucu kremimiz oldu. En iyi kısmı da kortizonsuz olması. #bepantolsensiderm'in hazırladığı eğlenceli ve öğretici kitabı okurken kaşınmamasını gerektiğini
Eymen de öğrenmiş oldu. 

 

@Ruzdelav

Çocuğumuz, ister çirkin ister güzel ister zayıf isterse şişman olsun akranlarını olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmelidir. Farklılıklara saygı, eşitlik, hoşgörü, ayrımcılık yapmamayı öğretmeliyiz. Sizin çocuğunuzda olmayabilir ama egzama çocuklar arasında giderek artış gösteren bir cilt problemi. Çocuğunuzun bir arkadaşında olabilir ya da etrafında egzama dışında fiziksel görüntüsünde farklılığı olan arkadaşları olabilir. Çocuklarımıza bu gibi durumlara karşı hassas ve anlayışlı olmaları gerektiğini anlatan bir video hazırlamış @bepantholsensiderm. Acılı egzama kaşıntılarını yetişkinler bile kaşımadan durmakta zorluk çekiyorken sorunu yaşayan küçük çocuklar olduğunda annelerin işi daha da zorlaşıyor. Annelere, çocuklarına hem egzamayı hem de cildi neden kaşımamak gerektiğini eğlenceli bir şekilde anlatabilmeleri için çok güzel bir kaynak @bepantholsensiderm ‘in hazırladığı Hipito Lütfen Kaşınma kitabı.
Youtube’dan tamamına ulaşabilirsiniz. Fidanken nasıl sularsak öyle kök salacaklar. İzleyin izlettirin derim.

İnci Akbay - @mavibebegim

Çocuğunda veya çocuğunun bir arkadaşında egzama veya dış görünümünde fiziksel bir farklılık var mı? Varsa eğer bunun bir sorun olmadığına dair nasıl bir çözüm yolu buldun? Biz mi? Sık sık konuşuyoruz Mavi ile bu konu hakkında. Bir insanı veya bir arkadaşını dış görünümü ne olursa olsun normal karşılaması gerektiğini ve özel insanların iç güzelliği gördüğünü konuşuyoruz. Çünkü bütün çocuklarımız özel. İşte tam da böyle bir kitapla hatta kitabın tüm içeriğinin #BepantolSensiderm tarafından YouTube'da ücretsiz olarak yayınladığı bir hikaye ile tanıştırayım mı seni. ”Hipito Lütfen Kaşınma” kitabın ismi. Önce ben izledim, benim onayımdan geçti ve sonra da Mavi ile birlikte izledik. Hatta Hipito’nun arkadaşlarının bulduğu çözüm o kadar hoşumuza gitti ki... Benden size seve seve bu gecenin önerisi olsun.

Advertisement