Geleceğinize en iyi şekilde yön vermek için size en uygun üniversite tercihini yaparken nelere dikkat etmelisiniz?
KAYDIRBüyük emekler harcayarak tamamladığınız lise eğitiminden sonra sizi hayata hazırlayacak son durak üniversite eğitimi! Yaşanan teknolojik gelişmeler ışığında yeni mesleklerin ortaya çıktığı, bazı meslek dallarının önemini yitirdiği günümüz iş dünyasına her zamankinden daha fazla hazırlıklı olmak gerekiyor. Hayatınızın dönüm noktasında üniversite seçimine ilişkin vereceğiniz kritik karar geleceğiniz açısından büyük önem taşıyor. Seçeceğiniz üniversite sizi sadece meslek sahibi yapmıyor, aynı zamanda geleceğin iş dünyasına hazırlıyor. Peki bu kadar önemli bir karar alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Tüm dünyada kabul gören bir eğitim vizyonu ve nitelikli akademik eğitim
Dünya ile iyi entegre olmuş, Erasmus ve exchange bağlantıları zengin, uluslararası programlar ile öğrencilerine dünya vatandaşlığının kapılarını açan bir üniversite şüphesiz kayda değer bir gelecek vizyonu sunacaktır. Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında öğrenci değişim programı olan Erasmus’a katılan öğrenciler alacakları diploma ekiyle uluslararası geçerliliği olan bir diplomaya sahip olabilirler. Bu durum hem akademik, hem de kariyer hayatlarına olumlu yansıyacaktır. Bunun dışında dünyanın farklı coğrafyalarındaki uluslararası değişim programı anlaşmalarıyla öğrencilere farklı ülkelerde eğitimlerine devam etme imkanı sunulması eğitimin niteliğini arttırmakta ve uluslararası kariyer olanaklarının kapılarını aralamaktadır.
Alanında uzman, deneyimli akademik kadro
Nitelikli bir eğitimi alanında uzman, deneyimli bir akademik kadro tamamlamaktadır. Vizyon sahibi, dünyadaki gelişmeleri takip eden öğretim görevlileri öğrencilerin de vizyonlarını olumlu yönde değiştirmektedir. Sadece teorik değil, pratik bilgilerle modern ve güncel bir eğitim anlayışını benimsemiş akademisyenler adeta bir mentor gibi öğrencileri yönlendirmekte ve onların mesleki gelişimlerine de katkı sağlamaktadır.
Fark yaratan uygulama alanları
Eğitim alınan alanda kendini geliştirmeyi, akademik eğitimin yanı sıra teoriden pratiğe geçiş yaparak iş hayatına hazırlanmayı kim istemez? Üniversitede yer alan bölümlerin uygulama alanlarının modern teknolojiye uygun olarak öğrencilerin hizmetine sunulması, laboratuvarların, araştırma merkezlerinin, proje ofislerinin, bilgi merkezinin kalitesi elbette akademik başarıyı olumlu yönde etkilemektedir. Sadece genel alanlar değil, öğrencilerin aldıkları bölüm eğitimlerini pratiğe dönüştürecekleri uygulama alanları da olmalıdır. Örneğin mimarlık öğrencileri için alanlar, iletişim ve güzel sanatlar öğrencileri için stüdyo ve platolar, hukuk öğrencileri için sanal mahkemeler, tıp öğrencileri için araştırma hastaneleri fark yaratan uygulamalardır.
Yabancı dil eğitiminde güçlü referans
Tüm dünyaya açılan mezunların önündeki en önemli engel çoğu zaman yabancı dildir. Eğitim alınan üniversitenin İngilizce başta olmak üzere farklı yabancı dillerde vereceği nitelikli eğitimler öğrencilerin mezun olduktan sonra yurt dışı iş imkanlarını yakalamasına imkan sağlayacaktır. Sadece ulusal değil, uluslararası çapta akademik ya da iş ortamlarına entegre olan öğrencilerin; üniversite eğitimi sonrasında birden fazla yabancı dil bilen, yabancı dillerini kullanarak iş yapabilen başarılı mezunlara dönüşmesi kaçınılmazdır. Dolayısıyla üniversitenin verdiği yabancı dil eğitimlerinin niteliği ve uluslararası arenada referans olarak kabul görmesi önemlidir.
İyi bir kampüs ve sosyal olanakların çeşitliliği
Kampüs üniversitesinde okumanın keyfini yaşayanlar bilir. Üniversitenin doğayla iç içe, şehrin merkezinde, tüm akademik ve idari birimleri barındırdığı bir kampüs üniversitesi olması büyük avantajdır. Yurt olanaklarının tüm öğrencilere aynı konforda sunulması, sosyal tesis ve spor olanaklarının çeşitliliği, öğrenci kulüpleriyle öğrencilerin sosyal gelişime katkı sunulması canlı bir üniversite hayatını sağlamaktadır.
1996 yılında İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından kurulan Yeditepe Üniversitesi “Atatürk Rönesansını Devam Ettiren Üniversite” bakış açısıyla yola çıkmış, ulusal ve uluslararası yaşama kazandırdığı 50.000’e yakın mezunuyla dünyanın önemli üniversiteleri arasında yerini almıştır. Yeditepe Üniversitesi; bugün 13 fakülte, 6 enstitü, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulunda 77 lisans, 4 ön lisans, 83 yüksek lisans, 43 doktora programıyla eğitim vermektedir. Üniversite; “Yerleşke ve yaşamın doyuruculuğu” açısından devlet ve vakıf üniversiteleri arasında elde ettiği birinciliği ile doğayla iç içe kampüsüyle öne çıkmaktadır. Tüm fakülte, akademik ve idari birimleriyle tek kampüste akademik ve sosyal faaliyetlerini devam ettiren Yeditepe Üniversitesi; araştırma merkezleri, çok sayıda spor tesisi, öğrenci kulüpleri, spor takımları, konforlu yurtları ve öğrencilerin her ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak dizayn edilmiş sosyal tesisleriyle yeni öğrencilerini bekliyor.
Türkiye’nin ve dünyanın köklü üniversiteleri arasında yer alan Yeditepe Üniversitesi 27 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihi yapacak öğrencileri ve ailelerini yeşillikler içindeki 26 Ağustos Yerleşimi'ndeki kampüsüne davet ediyor.