R

Gereksiz yeteneklerden

bahsedelim mi?

İşte 4 örneği!

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Hepimizin böyle arkadaşları olmuştur. Yani başlıktaki durumdan bahsediyoruz. Aslında bir yetenek durumu olmayan fakat herhangi bir özelliği yetenek olarak pazarlayan kişilerden söz ediyoruz. Bu içerik, aman yanlış anlaşılmasın bu kişileri yerme amacı taşımıyor. Hayat zaten böyle renkli insanlarla daha güzel.

Hazırsanız içeriğe başlayalım!

 

‘Acı yiyebiliyorum bana dokunmuyor’

Yemekle ilgili bir konu açıldığında bazı insanlar görüleceği üzere acı yiyebilme özellikleri hakkında hemen konu açmak isterler. "İsotu kavanozla yutuyorum" ya da "Meksika'dan özel biber geliyor bana" gibi… Bu insanlar gerçekten bu özelliklerini bir yetenek olarak sunma gayretindedir. Onlara inancımız sonsuz elbette=)

‘Sivrisinek de ne?’

‘Sivrisinek beni asla ısırmaz’ diyen yakınlarınızı, çevrenizdekileri tanıdınız mı? Abiciğim tamam anladık! Yaz aylarının en sevimsizi misafiri sivrisinekler tarafından ısırılmamak belki de üzücü bir şey? Hiç böyle düşündün mü? Belki de yeteri kadar tatlı değilsin, durumun onla ilgisi var!

‘Az uyku bana yeter’

‘4 saat uyusam bana yeter…’ bu sözü söyleyen çok insan var. Aslında buna biraz da yetenekle övünmekten ziyade beden dinçliği olarak bakılabilir. 3-4 saatlik uyku ile hayatta kalmayı başarabilen bu tür insanların tek sıkıntısı bunu her seferinde belirli bir edebiyata dökmek zorunda olması. Batman bile Gotham mesaisi sonrası bu kadar söylenmiyordur emin olun!

‘İnsanın gözüne baktım mı tamamdır’

‘İnsanın gözüne baktım mı tamamdır onu şak diye tanırım’cılar neredesiniz? Belki de hayatımızda en çok ihtiyaç duyduğumuz yetenek budur. Yanlış insanları, yanlış zamanlarda tanımak ya da doğrudan hayatımıza sokma konusu akla geldiğinde hepimiz bu yetenekteki insanları düşünürüz. Gömelim mi bu maddeyi? Yoksa gerçekten hakkını verelim mi? Bilemedik. Fakat insan sarrafıyım edebiyatını birazcık azaltsak sanki iyi olacak ne dersiniz?