Her yıl yüzlerce turist ziyaret ediyor...
İşte, Avrupa rotaları hakkında ilginç bilgiler!

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Tarihi yapıları, katılmaya değer festivalleri ve şirin kasabalarıyla Avrupa; seyahat severlerin tercih ettiği rotaların başında geliyor. Peki, bu rotada en çok turist çeken yer neresi? Louvre Müzesi kaç günde gezilebilir? Fransa'da hangi yazarın adı her kentteki bir sokakta yer alıyor? İşte, tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası içeriğimizde!

Turistlerin en çok ilgi gösterdiği yer
Avrupa'nın en çok turist çeken yeri Eiffel Kulesi değil, yine Paris sınırları içinde ama merkezden biraz uzakta bulunan Disneyland'tir. Disneyland geçtiğimiz yıl 10 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı.
 

Bu ülkede hiç sinek yok!
"Sineksiz bir ülke" tanımlaması kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? İzlanda, tam olarak böyle bir ülke. Dünyada 2 bin 500'den fazla türü bulunan sinekler, İzlanda'ya hiç uğramamış. 

Kraliçe 2. Elizabeth'ten telgrafınız var!
Birleşik Krallık sınırları içinde 100 ve 105 yaşını geçen herkese Kraliçe 2. Elizabeth tarafından tebrik kartı gönderiliyor. "Ama o kadar yaşayamam ki" diye endişelenmeyin! Kraliçe, 60 yıllarını dolduran evli çiftlere de tebrik kartı gönderiyor.

Kıtadaki en eski hanedanlık
Danimarka, kıtadaki en eski hanedana ev sahipliği yapıyor. Danimarka Kraliyet Ailesi 10. yüzyıldan beri tahtta. Kraliyetin atası olarak da Viking lideri Harald Bluetooth'a dayanıyor. Evet, bluetooth teknolojisi de adını bu kraldan alıyor.

 

Sosyal medya onlardan soruluyor!
İsveç'te devlete ait resmi sosyal medya hesaplarının tek bir moderatörü yok. Tüm hesaplar, her hafta farklı bir vatandaş tarafından yönetiliyor.
 

Victor Hugo her yerde!
Fransa, dünyaca ünlü yazarı Victor Hugo'yu unutmuyor ve adını yaşatmaya devam ediyor. Fransa sınırları içindeki her kasabada Victor Hugo'nun adını taşıyan bir sokak bulununuyor.

Norveç ordusunda bir penguen
İskoçya'nın Edinburgh kentindeki hayvanat bahçesinde bulunan ve adını o dönem Norveç ordusunda görev alan Teğmen Nils Olav’dan alan penguen, ordunun maskotu olarak kabul ediliyor ve Sir unvanıyla anılıyor.

Bir müzede 35 gün
Paris'te bulunan Louvre Müzesi, dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olma özelliği taşıyor. Müze, dünyanın en büyük sanat koleksiyonuna sahip. Louvre Müzesi'ndeki eserlerin her birini bakmak için 30 saniyenizi ayırırsanız müzedeki gezinizi 35 günde tamamlarsınız.

En uzun kıyı şeridi
Norveç, Avrupa'nın en uzun kıyı şeridine sahip olan ülkesi. Ülkenin kıyı şeridinin uzunluğunun 100 bin kilometreden fazla olduğu biliniyor.

Kıtanın ilk ışıklandırmalı caddesi
Romanya'nın batısında yer alan Temeşvar, kıtada elektrikle aydınlatılan ilk caddeye ev sahipliği yapıyor. 1882 yılında Temeşvar'ın merkez caddesi 731 ampül kullanılarak elektrikle aydınlatıldı.