İlham verici ve öğretici…

Neden çocuklarımızı yenilikçi kamplara yönlendirmeliyiz?

 

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Problem çözme, üretkenlik, takım çalışması gibi konular çocuk gelişiminde büyük önem taşıyor. Ebeveynlerin çocuklarını yönlendirebileceği veya aile olarak da katılabileceği kamplar, ilham verici ve ilgi çekici olabiliyor. Hatta çocuğunuzun kariyer planlamasında bile etkili olabiliyor. İzmir’de kurulu uzay kampı ise farklı yaş gruplarına yönelik birden fazla program seçenekleriyle öğretici ve eğlenceli interaktif bir deneyim imkanı sunuyor. Peki uzay kampında sizleri neler bekliyor?

Uzayda yaşama ve çalışma hissini veren simülatörler

Uzaya gitmek 8,5 dakika sürer ancak gerçek bir uçuş görevinin hazırlıkları yıllar alır… Uzay Kampında yıllarca süren bu hazırlıkları ve uzayda neler yapıldığını 1 günden 6 güne kadar değişen sürelerdeki programlarla öğrenebiliyorsunuz. Türkiye’de benzeri olmayan, yaklaşık birebir ölçülerdeki Discovery Uzay Mekiği ve Uluslararası Uzay İstasyonu modeli entegrasyonuyla yapılan sanal uzay uçuşu, Sıfır Yerçekimi Duvarında ağırlıksızlık ve VR destekli Ay'da yürüyüş deneyimi sunan simülatör gibi birbirinden eğlenceli eğitim araçlarıyla uzaya gitmeye hazırlanın!

Çocuklarınızın kariyer seçimine ilham olacak eğitim çeşitliliği

Gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive eden uzay kampı, interaktif eğitim anlayışıyla birbirinden farklı program seçenekleri sunuyor. Günlük gezi programları, çocuklar için yaz, sömestir ve yıl boyunca konaklamalı kamp seçenekleri ve yetişkinlere özel programları ile uzay teknolojilerine ilgisi olan herkesi bir araya getiriyor.

Uluslararası onaylı Türkiye’nin ilk ve tek uzay kampı  

Merkezi Hunstville Alabama’da bulunan Amerika Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu Lisansına sahip olan dünyadaki ikinci, Türkiye’deki tek merkez olarak hizmet veren Uzay Kampı Türkiye aynı zamanda Türkiye Kamplar Derneğine de üye.

Uzay eğitimiyle küresel dostluk

Dünyanın dört bir yanından gençlerin katılımıyla yaratılan uluslararası eğitim ortamında, kendini İngilizce ifade edebilme becerisi gelişirken, yaz boyunca düzenlenen kamplarda katılımcılara uzun süreli arkadaşlıklar kurabilecekleri ve diğer kültürleri anlayabilecekleri ideal bir ortam sunuluyor. Gençler özel programlarda kampa davet edilen gerçek astronotlarla tanışma ayrıcalığı da yaşıyorlar.

Yetişkinler de var! 

Sadece gençlerden bahsetmiyoruz. Kendinizi gerçek bir astronot gibi hissedeceksiniz… Uzay Kampı Türkiye’ye ailenizle, arkadaşlarınızla ya da çalıştığınız kurumla takım olarak katılabilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz

Uzay Kampı Türkiye; dünyanın ikinci, Türkiye'nin ilk ve tek uzay kampıdır. Bir uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi merkezi olan Uzay Kampı Türkiye, gençleri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları için motive etmeye odaklanmıştır. Katılımcıların fen bilimlerine olan ilgileri uygulamalı eğitimler ve STEAM (Science-Technology-Engineering-Art-Math) öğrenme yaklaşımlarıyla desteklenen programlarla artırılmaktadır. Hem çocuklar hem de yetişkinler, uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı dinamik ve eğlenceli bir ortamda; iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında da eğitim alırlar.

 

Detaylı bilgi için tıklayın.