R

Klima alırken dikkat etmeniz gereken 7 önemli nokta

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Klima, sürekli alışveriş yaptığınız ürünlerin başında gelmediği için yeni bir klima satın alırken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda zihnimiz yeterince berrak olmayabiliriz. İşte tam da bu klima alırken öncelikle dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için listeledik.

Enerji tasarrufu

Modern dünya elektrik üretimi ve tüketimi konusunda sürdürülebilir teknolojileri tercih ediyor. Elektrik üretimi konusunda yenilenebilir enerji kaynakları tercih edilmeye başlanırken elektrikle çalışan ürünlerin de olabildiğince az enerjiyle daha etkin hizmet sunması bekleniyor. Bu kapsamda düşünecek olursanız enerji tasarrufu sağlayan bir klima tercihi karbon ayak izinizi azaltacaktır.

Hava kalitesi

Almayı düşündüğünüz klimanın özelliklerine bakarken hava kalitesini nasıl sağladığına dikkat etmelisiniz. Bir klimanın hava kalitesini yükseltmesi güçlü bir filtre sistemine sahip olması gerekir. Ortamdan aldığı havadaki toz ve kokuyu tekrar aynı ortama verip vermediği noktası, karar verirken mutlaka aklınızda tutmanız gereken temel özelliklerden biridir.

Çevrecilik

Klimanın enerji tasarrufu özelliği kadar içinde kullanılan akışkan maddenin de çevreye etkisi göz önünde bulundurulmalı. Artık yeni tip klimalarda dünyanın her yerinde kullanılan ve florlu seragazı emisyonunu azaltan R32 yeni nesil soğutucu akışkan sistemlerinin tercih edildiği klimalar listenizde geçer not almalıdır.

Sessizlik

Evde en çok konfor aradığınız zamanlarda klimayı çalıştırmakla sessizlik arasında tercih yapmak istemezsiniz. Isınma ve soğutma ihtiyacınızı karşılarken minimum sesle çalışan klimaları tercih etmelisiniz.

Hassas sıcaklık ayarı

Isıtma veya soğutma tercihinizde daha hassas ayarlamalar yapmak istediğinizde bu talebinize cevap veren bir klimayı tercih etmelisiniz. Öyle ki ortamda kendi hissettiğinize en yakın ısıyı hesaplayıp size sunabilen veya 0,5 derecelik sıcaklık ayarına kadar izin veren klimalar mevcuttur.

Estetik tasarım

Verimlilik özelliklerinin yanı sıra bir klima estetik açıdan dan size güzel gelmelidir. Zamanın ruhuna uygun ebatlara ve tasarım ögelerine sahip bir klima, evinizde uzun süre hem işleviyle hem de şık tasarımıyla size mutlu edebilir.

Garanti süresi

Alacağınız klimanın diğer özelliklerinin yanı sıra satın alma sonrası size verilecek teknik destek ve garanti süresi de önemlidir. Klimada oluşabilecek arızaların hızlı bir biçimde tüketilebilmesi, yetkili servislere erişimin kolay olması ve garanti süresinin makul düzeylerde bulunmasına özellikle dikkat etmelisiniz.

İşte size önereceğimiz doğa dostu, bol tasarruflu, füfür füfür klima!

Evlerinde kalıp kişisel karantina uygulayan (enfekte olmamış bireyler) kişilerin evlerinde klima kullanması, kendi sağlıkları açısından zararlı bir durum değildir. Aynı şekilde tüm aile bireylerinin sağlıklı olduğu düşünüldüğünde ev tipi klimalar gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Hastalık taşımayan kullanıcılar için ev tipi klimalar özelinde virüs yayma olasılığı bulunmadığı gibi klima kullanımı ile virüsün bulaşma oranı arasında doğrudan bir bağlantı tespit edilememiştir. Yaz aylarında klima kullanımı sıcaklık ve nem dengesini kontrol altına alması sayesinde ev içi konfor şartlarını iyileştirir, vücut direnci ve bağışıklığı konusunda olumlu etkilere sahiptir. Baymak olarak gündemi yakından takip ediyor, siz kullanıcılarımızın sağlığını ve konforunu önemsiyoruz.
 

Uzun yıllardır hem Türkiye’de hem dünyada tanınan bir marka olarak Baymak’ın Elegant Prime ve Elegant Plus klima modellerine dair detaylı bilgi edinmek için tıklayın!