R

Müziğin efsanesi İstanbul'a geliyor!
Yılın konserini kaçırmamanız için
5 neden!

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

20’nci yüzyılın müzik anlayışına önemli katkılar sunan ve sanatsal mirası zamandan bağımsız olarak hala geniş kitleler tarafından paylaşılan Pink Floyd’un 1965 yılındaki kurucularından biri olan baterist Nick Mason, İngiliz grubun erken dönem parçalarını genç nesillerle buluşturan sahne ekibi Nick Mason's Saucerful of Secrets ile İstanbul’a geliyor. Müzik tutkunlarının şimdiden ajandalarına kaydettiği ve yakın gelecekte “O gün ben de oradaydım…” diye anılacak bu konsere gitmek için hala motivasyona ihtiyacınız varsa, işte size asla reddedemeyeceğiniz 5 neden!

Pink Floyd’un yarım yüzyıl önce doğduğu müzikal evrene tanıklık etmek

Yaşadığımız modern çağı şekillendiren sosyal, politik ve ekonomik dönüşümlerin en keskin haliyle yaşandığı 1960’lı yılların etkisini müziğe aktaran ve zamanın yıpratıcı etkisinden arındırıp kuşaklar ötesine taşıyabilen Pik Floyd’un, erken döneminde yayınladığı The Piper at the Gates of Dawn (1967), A Saucerful of Secrets (1968), More (1969), Ummagumma (1969), Atom Heart Mother (1970), Meddle (1971) ve Obscured by Clouds (1972) albümlerine odaklanan Nick Mason's Saucerful of Secrets, verdiği nadir konserlerle müzikseverleri adeta 50 yıl öncesinin müzikal evrenine ışınlıyor. Dünyayı şekillendiren bir dönemi müzikle tanımaya hazır olun! (Fotoğraf: Will İreland)

Nick Mason, Gary Kemp, Guy Pratt gibi müzisyenleri sahnede canlı izlemek

1965 yılında Syd Barret, Roger Waters ve Rick Wright ile Pink Floyd’u kuran dört isimden biri olan ve dağılana kadar her albümde önemli izi olan Nick Mason başta olmak üzere, 80’lerden hatırladığımız İngiliz New Wave ekibi Spandau Ballet’den Gary Kemp, Pink Floyd ve daha sonra David Gilmour ile geçmişte defalarca sahne almış ve son dönem Pink Floyd albümlerinde stüdyoya da girmiş olan Guy Pratt, besteci/prodüktör Dom Beken ve The Blockheads’den tanıdığımız Lee Harris’i bir canlı performansta bir arada izleyebilmek için başka bir şansınız olmayabilir. Bu fırsat her zaman gelmez! (Fotoğraf: Will İreland)

Saykodelik Rock ile müzikte bambaşka ufuklara yelken açmak

1960’lı yılların ikinci yarısında dünyayı farklı bir bakış ile tanımlayan gençlik hareketlerinin favorisi olan Saykodelik Rock’ı sırtlayan ekiplerden olan Pink Floyd’un erken dönem albümleri ile müzikte ve felsefede yepyeni kapılar açmak mümkün olacak. Üstelik bunu, ekolün doğuşunda önemli katkısı olan Nick Mason’ın grubundan canlı olarak dinlemek algılarınıza bambaşka bir deneyim yaşatabilir. Müzikte alıştığınız sınırların dışına çıkmak size iyi gelecek!

Kişisel tarihinizde önemli yer tutacak bir gösteriye şahit olmak

Her müzikseverin hayatında unutamadığı konserler vardır ve bu gibi tarihte bir defa olabilecek etkinlikler yıllar sonra bile “O gün ben de oradaydım…” diye anlatılır. Müzikal anlamda kökleri oldukça geniş bir kaynaktan beslenen ve modern çağ müziğine eşsiz tınılar kazandıran Pink Floyd’un merkeze alındığı Nick Mason's Saucerful of Secrets konseri ile kişisel tarihinize unutulmaz bir not düşmeniz mümkün. Uzun yıllar hatırlanacak bir deneyim için işte harika bir fırsat! (Fotoğraf: Will İreland)

Volkswagen Arena’nın gerçeküstü atmosferinde yaza merhaba demek

Uzun süren pandemi döneminde birçok kalabalık etkinlikten ve canlı performanstan uzak kalan müzik tutkunları için adeta yeniden doğuş anlamına gelecek bu konser, yaz mevsimine merhaba demenin en keyifli yolu olacaktır. Ayrıca ülkemizde ilk kez sahne alacak grubun konserini Türkiye’nin yüksek sesli (amplified) canlı performans altyapısıyla donatılan ilk kapalı müzik ve gösteri merkezi Volkswagen Arena’da izlemek size unutamayacağınız bir gece yaşatacaktır.