R

Sendromsuz pazartesi mümkün mü?
İşte “Mutlu Pazartesi” için öneriler

KAYDIR 6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723 Created with sketchtool.

Keyifli ve dopdolu geçen bir hafta sonunun ardından, haftanın ilk iş gününe uyum sağlamak biraz zordur biliriz. Ancak yapacağınız ufak değişikliklerle pazartesi gününü sendromsuz atlatmanız pekala mümkün! Nasıl mı? İşte birkaç etkili öneri…

Müzik eşliğinde okumak için tıklayın

Erken uyanmaya özen gösterin

Haftaya ne kadar erken başlarsanız, tempoya da o kadar hızlı alışırsınız. Üstelik rahat rahat hazırlanma fırsatı bulacağınız için, “ofise geç kalacağım” endişesi yaşamazsınız. Gününüzün geri kalanını daha fazla keyiflendirmek isterseniz; iyi bir kahvaltıyla güne başlamanızı, esneme hareketleriyle enerjinizi yükseltmenizi ve 1-2 sayfa bile olsa kitap okumanızı öneririz. Böylece hem bedenen hem de zihnen kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.

Güne haftanızı planlayarak başlayın

Yeni haftaya daha kolay ve hızlı adapte olabilmek için; her günü keskin hatlarıyla belirlemeseniz bile, o hafta mutlaka yapmanız gerekenlerden oluşan bir liste hazırlamanızı öneririz. Tabii bu listeye, motivasyonunuzu yükseltecek aktiviteleri eklemeyi de unutmamalısınız. Böylelikle hem “zaman yetmiyor!” serzenişlerinden uzaklaşırsınız hem de enejinizi yükseltebilirsiniz.

Bulunduğunuz ortama yenilikler katın

Her yeni gün, yeni hafta; yepyeni umutları da beraberinde getirir. İçinizdeki enerjiyi çevrenize de yansıtarak kendinizi motive edebilirsiniz. Üstelik bunun için çok büyük değişikliklere de ihtiyacınız yok! Çok sevdiğiniz bir sözü ya da fotoğrafı görebileceğiniz bir yere asmanız, not defterinizi değiştirmeniz, masanıza çiçek almanız bile yeterli olacaktır.

Kısa molaların motivasyonunuzu artıracağını unutmayın

Zamanı kontrol edememenin önündeki en büyük yanılgılardan biri de yoğun tempoya kapılıp kendinizi ihmal etmenizdir. Çünkü aralıksız çalışarak işlerinizi hızlıca bitireceğinizi düşünebilirsiniz; fakat aksine zindeyken yapabileceğiniz süreden çok uzun süreye ihtiyaç duyarsınız. Yapılan araştırmalar; 40-45 dakikalık verimli çalışmanın ardından verilen 10 dakikalık bir molanın aslında bir kayıp değil, kazanç olduğunu gösteriyor. Çünkü böylelikle zihniniz dinlenir ve düşen enerjiniz tekrar yükselerek çalışma veriminiz artar.

İhtiyaçlarınızı ertelemeyin ve kendinizi ödüllendirin! 

Her şeyden önemlisi; değerli olduğunuzu asla unutmayın ve önceliğinizi kendinize verin. Örneğin; uzun zamandır almak istediğiniz bir şeyler var ama siz yoğunluktan sürekli erteliyor musunuz? Bugün ertelemeyin! Sadece kendiniz için yapacağınız bir alışveriş ile hem ihtiyaçlarınızı ertelememiş olursunuz hem de yeni hafta için motivasyonunuzu yükseltebilirsiniz. 

Sendromlu Pazartesiler artık geride kaldı! Bugünden itibaren her Pazartesi, çok özel fırsatlar GittiGidiyor'da sizi bekliyor!

Detaylı bilgi için tıklayınız