R

Sofralarımızın vazgeçilmez ögelerinden porselen takımları, şık sofraların hazırlanmasında etkili bir rol oynuyor. Yaşamdan ilham alınarak üzerlerine işlenen figürler ya da formlar, her sofrayı adeta birer sanat eserine dönüştürebiliyor. Peki, son zamanlarda hangi koleksiyonlar dikkat çekiyor ve porselen takımı alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Sizin için araştırdık…

Okyanustan ilham alan Ocean koleksiyonu

Masmavi bir okyanusu andıran özel dokulu yapısı ile sıra dışı bir yemek deneyimi sunan “Ocean” serisi, reaktif sır uygulamasıyla üretiliyor ve bu uygulama sayesinde her parçada birbirinden farklı doğal desenler elde ediliyor. Bir sanat eseri gibi tek ve eşsiz olan bu parçalar, kullanıcılarına kendilerini özel hissettiriyor. Dayanıklı yapısı sayesinde bulaşık makinesinde güvenle yıkanabilen koleksiyon, 24 parçalık set halinde satın alınabildiği gibi tek parça olarak da satın alınabiliyor.

Doğadan ilham alan Doğadakiler koleksiyonu

Güçlü gövdeleri ve ihtişamlı duruşlarıyla vahşi doğanın dikkat çeken özgür ruhlu canlıları, “Doğadakiler” serisiyle sofralara konuk oluyor. Koleksiyon, çok renkli ve siyah - beyaz olmak üzere iki farklı versiyonda hazırlanmış. Her iki versiyon da sofralarda modern, şık ve eşsiz bir sofra deneyimi vaat ediyor.

Teknolojiden ilham alan Galaksi koleksiyonu

Doğal amorf yapısı ve benzersiz detayları ile her serviste farklı bir dizaynla sunum imkânı sağlayan Galaxy koleksiyonu, sofralara sıra dışı bir görünüm kazandırıyor. Koleksiyon, yalın ve modern renklerinin yanı sıra mat ve parlak versiyonları sayesinde sofralarda farklı stil denemelerine imkan sağlıyor. Küçük mutfaklardan büyük sofralara, butik otellerden şık kafelere uzanan geniş kullanım alanı sahip koleksiyon, kullanıcısına her defasında farklı deneyimler sunmasıyla iddiasını gözler önüne seriyor.

Porflame porselenler sağlığı ve lezzeti bir arada sunuyor

Yemeklerin lezzeti kadar besin değerlerinin korunarak pişirilmesi büyük önem taşıyor. Sağlıklı ve hijyenik Porflame porselen tencere setleri, modern tasarım ögelerinin yanı sıra, yemeklerin doğal tatllarını ve vitamin değerini koruyarak lezzetli yemeklere imza atıyor. Üstelik yemeklerin pişirilme süresini kısaltarak enerji tasarrufuna katkı sağlıyor. Böylelikle kullanıcılarına şık, hijyenik ve lezziz sofraların tadını çıkarmak kalıyor.

Her şeyden önce sağlığınız!

Porselen, gıda ile etkileşimi nedeniyle insan sağlığı açısından en fazla tercih edilen malzemelerin başında geliyor. Ancak sektörde estetik kaygılar ile üretilen ve pazara sunulan krakle olarak adlandırılan çatlak sırlı ürünler ya da zamanla bünye ve sır arasındaki uyumsuzluk nedeni ile sırları çatlayan ürünlerde, çatlak kısımlara yerleşen bakteriler ve kimyasallar insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle porselen alırken öncelikle güvenilir markaları tercih etmek sağlık açısından büyük önem taşıyor.

Bu yıl 50. yılını kutlayan Kütahya Porselen, 2020 yılında da yeni nesil tasarımlarıyla fark yaratıyor. Yarım asırlık tecrübesiyle pek çok başarıya ve ödüle imza atan marka, "İLHAM" mottosuyla sunduğu ürünleri ile yoğun ilgi görüyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız