Kobi Bu Destek Kelebek Etkisi Yaratacak!

Bu Destek Kelebek Etkisi Yaratacak!

11.07.2018 - 15:15 | Son Güncellenme:

Girişimci olan kişi hem para kazanır ama aynı zamanda ekonomik bir değer üretir. Başka kişilere de istihdam sağlar. Yetenek, birikim ve cesaret özelliklerinin birleşimi girişimciyi meydana getirir.

Bu Destek Kelebek Etkisi Yaratacak

Devletin girişimcilere sunduğu destekler olduğu kadar birçok kurum ve kuruluş girişimcileri desteklemek amaçlı faaliyetler sürdürmektedir. Bunlardan biriside Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve genç girişimcilere ilham vermek üzere kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı Fellow2018 programıdır. Programın bu yılki başvuruları tamamlandı. Bu yıl rekor katılımın gerçekleştiği programa tam 112 bin aday başvuru yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye’de girişimcilik alanında farkındalık yaratmak, girişimcilik kültürünü yaymak ve gençlere girişimciliğin bir kariyer seçeneği olduğu bilincini aşılamak isteyen Türkiye Girişimcilik Vakfı, girişimci adaylarına destek olmak için çalışmalar yapmayı devam ettiriyor. Vakfın, üniversitede okuyan gençlerin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve onlara bu süreçte rehberlik etmek maksadıyla düzenlediği Girişimcilik Vakfı Fellow Programı’na 112 bin başvuru yapıldı. “Farkınız özgürlüğünüz, cesaretiniz girişiminiz olsun” parolasıyla yola çıkan Girişimcilik Vakfı, adayların motivasyonunu ve girişimcilik potansiyelini ölçen seçim süreci sonunda Türkiye'nin genç girişimci adaylarını seçecek.

Haberin Devamı

Fellow Programı'na katılma şansı ve hakkı bulan gençler, program kapsamında ulusal ve uluslararası bir ağın parçası oluyor. Her iki ayda bir rol model alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir araya gelerek onların hikâyelerinden ilham alma fırsatına erişecek olan başarılı girişimci adayları, üniversitelerinde girişim elçileri olarak görev alıyor. Seçilen Fellow’ların en önemli amaçları arasında kendi çevrelerinde girişimcilik kültürünü yaymak, çarpan etkisi yaratmak ve Girişimcilik Vakfı'nın “giveback” felsefesi çerçevesinde toplumdan aldıkları destekle kazandıkları başarıyı yine toplumla paylaşarak başarıyı artırmak bulunuyor. Seçim sürecini başarıyla tamamlayan Fellow’lar aynı zamanda program kapsamında 1 yıl boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanıyor. Hem ülkeye girişimcilik cesaretini ve bilincini yayıyor hem de geleceğin yıldız girişimcileri olmak için adım adım ilerlerken para kazanıyorlar.

Kaynak: Kobi-Line