Kobi Devlet Desteğiyle Sağlam Adımlar Atın!

Devlet Desteğiyle Sağlam Adımlar Atın!

24.07.2018 - 15:29 | Son Güncellenme:

Hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen girişimcilerin devlet yanında olmaya devam ediyor. Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, 50 Bin lira tutarında hibe desteğinden yararlanan engelli vatandaşa ziyarette bulundu.

Devlet Desteğiyle Sağlam Adımlar Atın

Yıldız, İŞKUR’un işbirliğinde düzenlenen ‘Girişimcilik Eğitim Programına’ katılıp sertifikasını alan Ayhan Yalçındağ isimli engelli vatandaşın, Sütçülük ile ilgili hazırladığı projesinin onaylanarak, hibe desteği sağlandığını belirtti. Yıldız, ‘’Engelli vatandaşımız aldığı bu hibe desteği sayesinde 4 tane büyük baş hayvan satın alarak çalışmalarına ilk adımı attı. Aldığı ineklerden elde ettiği sütü satarak hem hayatını idare ettiriyor, hem de diğer giderlerini karşılıyor. Hibe desteği alan vatandaşımız İŞKUR’un engellilere sunduğu desteklerin engelliler için bir umut kaynağı olduğuna dikkat çekerek hibe desteği için teşekkürlerini iletti’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldız, kurumun sunduğu bu destek ile engelli vatandaşların önündeki iş kurma engellerini aşarak, engelli vatandaşların iş kurma hayallerini gereceğe dönüştürmeye ve yaşam zorluklarında onlara hep destek olmaya devam edeceğini aktardı. Yıldız, kendi işinin kurmak isteyen engelli vatandaşların İŞKUR’un hibe desteğinden yararlanması için en başta ‘Girişimcilik’ sertifikalarını almaları gerektiğini anımsattı. Yıldız, ‘’Açılacak Girişimcilik kurslarına katılıp sertifikalarını alan engelli vatandaşlarımız projelerini hazırlayarak başvuru dönemlerinde İl Müdürlüğümüze başvuru yapmaları gerekmektedir.’’ sözleriyle tüm engelli girişimcilere yol gösterip umut oldu.

Kaynak: Kobi-Line
Yazarlar