Kobi İmalat Yapan Kobilere Müjde! Beklenen O Kredi Açıklandı!

İmalat Yapan Kobilere Müjde! Beklenen O Kredi Açıklandı!

31.05.2018 - 14:57 | Son Güncellenme:

“Yerli ve yeni” makine alımlarında verilecek olan kredinin 300 bin liraya kadar olan faizini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) karşılayacak.

İmalat Yapan Kobilere Müjde Beklenen O Kredi Açıklandı

İşletmelerin son dönemde artan faiz yükünü hafifletmek üzere önemli bir adım atıldı. “Yerli ve yeni” makine alımlarında açıklan kredinin 300 bin liraya kadar olan faizini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) karşılayacak. Böylece yerli makine teçhizat üreticisi de desteklenmiş olacak.

İşletmelerin son dönemlerde faiz nedeniyle artan maliyetlerini azaltmak için 300 bin liraya kadar faiz desteği verilecek. Bu destekten faydalanmak için “yerli ve yeni” makine alımı şartı aranacak. Kredinin ilk 6 ayı ödemesiz, 36 ay vadeli kredi, 3 aylık eşit taksitlerle geri ödenecek. Kredi faizinin 300 bin liraya kadar olan kısmını KOSGEB ödeyecek.

Bu arada teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler için de Kredi Garanti Fonu devrede olacak. Faiz desteğinden, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, imalat sanayiinde faaliyet gösteren ve yasaklı olmayan işletmeler yararlanabilecek. Yalnızca yerli ve yeni makine teçhizat alımları desteklenecek. Toplamda yaklaşık 500 milyon liralık kredi kullandırılacak. 100 milyon lira faiz desteği ödenecek. Başvurular 1 Haziran’da başlayıp 1 ay süreyle devam edecek.

Başvuruları yapmadan önce kredi analizi yaptırmanız, alacağınız yerli ve yeni makinelerin destek kapsamında olup olmadığını araştırmak ve veri tabanı kaydı yaptırmak için uzmanlardan yardım ve rehberlik almanız işletmenizin menfaatine olacaktır. Sübvansiyonel kredi imkânından imalat yapan tüm işletmeler şartları tutması halinde faydalanabileceklerdir. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2018’ dir.

Kaynak: Kobi-Line