Kobi İş Leasing’den KOBİ’lere GES desteği

İş Leasing’den KOBİ’lere GES desteği

05.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çok sayıda çatı üssü güneş enerjisi santralini (GES) finanse eden İş Leasing, enerji yatırımlarında kurumsal firmaların yanısıra KOBİ’lere hizmetiyle de öne çıkıyor. Şirket, geliştirdiği çözümlerle firmalara ideal ödeme planları sunduğunu açıkladı.

İş Leasing’den KOBİ’lere GES desteği

İş Leasing, sektöründeki öncü konumunu yenilenebilir enerji finansmanı alanında da sürdürmeye devam ediyor. Son dönemde sayıları giderek artan öz tüketime yönelik pek çok çatı üstü Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımını finanse eden İş Leasing, kurumsal firmaların yanısıra KOBİ’lerin de enerji yatırımlarında aradıkları marka oldu.

Haberin Devamı

Çatı üstü GES kurulumu sağlayan EPC firmaları ile birlikte geliştirdiği çözümler ile sektöründe fark yaratan ve müşterilerine nakit akışları için ideal ödeme planları sunan İş Leasing, son olarak Niğde merkezli Hüseyin Durak Petrol Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne ait üretim tesisinin çatılarına öz tüketim amacıyla kurulan Güneş Enerjisi Santrali yatırımını finanse etti. 780 kWp kurulu gücüne sahip santral ile Hüseyin Durak Petrol firması elektrik tüketimini güneş panellerinden sağlayarak önemli bir maliyet avantajı sağlayacak ve elektrik faturası ödemek yerine leasing taksitlerini ödeyerek kendi elektrik üretim santraline sahip olacak.

Konu hakkında İş Leasing’den yapılan açıklamada enerji maliyetlerini azaltan ve doğa dostu çatı üstü güneş enerjisi santrali finansmanı alanındaki uzmanlık ve tecrübe ile bu alanda yatırım yapmayı planlayan sanayicilere destek verilmeye devam edileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Portföy hacmi 7.8 milyar lira

Yaygın hizmet ağı ve kaynak sağladığı yatırımlarla ekonomiye katkıda bulunmaya devam eden İş Leasing, izlediği müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ve uyguladığı sürdürülebilir büyüme stratejisi sonucunda elde ettiği 2021 yılı ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı.

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören halka açık en büyük leasing şirketi olan İş Leasing’in konsolide aktif büyüklüğü 13.8 milyar TL’ye ulaşırken, leasing portföyü 2020 yıl sonuna göre yüzde 9.6 oranında artarak

7.8 milyar TL oldu. Takipteki kredilerinin leasing portföyüne oranı sektör ortalamasının önemli ölçüde altında olan (2021/3 itibariyle yüzde 3.4) İş Leasing, aktif kalitesini koruyarak 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da kira alacakları pazar payını geliştirmeye devam etti.