Kobi KEP kullanmak için sekiz neden

KEP kullanmak için sekiz neden

15.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını, gönderildiği biçimde koruyan, iletildiğini delillerle ispatlayan ve gönderilen içeriğin değişmemesini ve güvende kalmasını sağlayan KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sistemi, iş yaşamının daha güvenli ve sağlıklı işleyişi açısından önemini gün geçtikçe artırıyor.

KEP kullanmak için sekiz neden

TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, KEP’i, “İadeli taahhütlü gönderi gibi deliller üreten, kullanım için e-imza gerektiren ve yasal geçerliliği olan güvenilir e-posta” olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

KEP’i kullananların iş veya kamu ile yazışmalarını yürütmek için fiziki bir adrese ihtiyacı olmuyor. Olması gereken sadece KEP adresi ve internet bağlantısı. Olcay Yıldız, “KOBİ’ler neden KEP kullanılmalı?” sorusuna yanıt olarak 8 madde sayıyor:

1- Online ortamda alınan ve gönderilen her KEP iletisi, mahkemede bir delil niteliği taşıyor. Okunmama, ulaşmama veya ‘spam’a düşme gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

2- KEP, karşı tarafa iletildikten sonra 24 saat içinde okundu kabul ediliyor. Sözleşmesel birçok yükümlülük bu sayede notere gitmeye gerek kalmadan yerine getiriliyor.

3- Hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de lojistik ve idari maliyetlerde avantaj yaratıyor. Gönderi ve depolama maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. Posta, arşiv, kargo, baskı ve toner masrafları ortadan kalkıyor. Kağıtsız, çevreci bir iş süreci sunuyor.

Haberin Devamı

4- E-saklama ortamları ile entegre edildiğinde geriye dönük evrak takibi ve veri akışını hızlandırıyor.

5- Zaman ve mekân bağımsızlığı sunarken hızlı işlem kabiliyeti sağlıyor.

6- Kişisel hataları minimize ediyor. Şirketleri disipline ederek kişilere bağımlılığı azaltıyor.

7- Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) üzerinden gönderilen tebligatlar KEP ile yanıtlanabiliyor.

8- KEP iletisinin oluşturduğu deliller 20 yıl süreyle güvenle saklanıyor.