Kobi Kobi Destek Kredisi KOBİ’lere Nefes Aldıracak!

Kobi Destek Kredisi KOBİ’lere Nefes Aldıracak!

01.09.2018 - 16:59 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın birkaç gün önce açıkladığı Kobilere destek paketi için düğmeye basıldı.

Kobi Destek Kredisi KOBİ’lere Nefes Aldıracak

Büyük bir değişim sürecine giren Türkiye için öncelikli konular arasında gelen küçük ve orta büyüklükteki Kobilerin gelişimi, finansmana erişimlerinin kolaylaşması için bankalar ile iş birliğine gidildi. Kobilere büyük avantaj sağlayacak kredi programının detayları belli oldu. Türk Lirasının değer kazanması, güçlenmesi için gereken bütün adımların atılacağını belirten Bakan Albayrak ilk etapta Kobiler için Nefes Kredisinin devamı olan kredi programı hakkında bilgi paylaştı.

Haberin Devamı

Destek Kredisinin Detayları Şu Şekilde Belirtildi

1) Destek Kredisi faizi aylık yüzde 1.85 olacak. Yani yıllık faiz yüzde 22 olacak.

2)Bir üye azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. Kredi, 6 ay ana para ödemesiz, sonrasında 12 eşit taksitli toplam 18 ay olacak.

3)Kredinin yüzde 85'i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak.

Daha önce 6 banka ile işlem yapılırken bu dönemde verilecek olan kredi ile ilgili 8 banka üzerinden işlem gerçekleştirilebilecek. TOBB; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Kredi Garanti Fonu (KGF).

Teminat konusunda sıkıntı çeken Kobiler için de Kredi Garanti Fonu (KGF ) kredinin yüzde %85 ‘ine kadar kefalet gösterebilecek.

Haberin Devamı

Destek Kredisi Tanıtım Toplantısında konuşan Bakan Albayrak, “Bankalarımız Türkiye bankacılık tarihinde olmadığı kadar güçlü dayanışma içerisinde, bir kez daha takdir ediyorum. Bütün bu paydaşlardan önemlisi milletimizin destek vermesiyle dünyaya çok güçlü bir birliktelik fotoğrafı sunuyoruz. Ülkemize karşı başlatılan girişimin, çok net ifade ediyorum, farkındayız. Bugün itibarıyla karşı karşıya kaldığımız bu sınamadan çok daha güçlü şekilde çıkmak için Türkiye olarak kenetleniyoruz. Rasyonel politika ve stratejilerle, ortak akıl ve sağduyu ile elimizi taşın altına koyarak Türkiye’yi çok daha güçlü bir ekonomiye kavuşturmanın en büyük arzusu içerisindeyiz.

Zayıflıklarımızın da, güçlü yanlarımızın da farkındayız. Atmamız gereken adımları çok ama çok iyi biliyoruz.” İfadelerini kullandı. Bakan Albayrak bu krediyi kullanması için esnaf ve Kobilere önemli tavsiyelerde de bulundu. “Mutlaka kullanın ki işlerinizi rayına oturtun, daha az vergi ödeyerek bir an önce ülke ekonomisini birlikte güçlendirelim” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: Kobi-Line