KobiKOBİ’lerin kullanımı için 100 milyon $ yeni kaynak

KOBİ’lerin kullanımı için 100 milyon $ yeni kaynak

14.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 100 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli yeni bir kredi anlaşması imzaladı.

KOBİ’lerin kullanımı için 100 milyon $ yeni kaynak

Kredi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) likidite ihtiyaçlarının finansmanında ve işletme sermayesinin güçlendirilmesinde kullandırılacak. Banka, geçen ay da KOBİ’lere yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik odaklı alanlarda kullandırmak üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Uluslararası Finans Kurumu’ndan (IFC) toplam 227 milyon dolarlık kaynak sağlamıştı.

Haberin Devamı

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, AIIB’den sağlanan kaynağın, işletmelerin finansal dayanıklılığının artmasını ve yeni istihdam imkânlarının yaratılmasını olumlu etkileyeceğini ifade ederek şöyle dedi:

“Uluslararası piyasalarda İş Bankası’na duyulan güvenin bir göstergesi olan bu kredi, Türkiye İş Bankası’nın AIIB ile gerçekleştirdiği ilk işlem. Bankamızın işbirliği içerisinde olduğu uluslararası finansal kuruluşlar arasına AIIB gibi saygın bir kurumun da katılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Gelecek dönemlerde de AIIB ile olan ilişkinin güçlenerek devam edeceğine inanıyoruz.”