Kobi Oyunun kuralını değiştiriyorlar

Oyunun kuralını değiştiriyorlar

16.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İşe alım ve kurumsal eğitim süreçlerini yeni neslin ihtiyaçlarına uygun hale getirmeyi amaçlayan SmartCV, şirketlerin personel alımlarını ‘oyunla’ yapmasını sağlıyor.

Oyunun kuralını değiştiriyorlar

 

EBRU SUNGUR - Başarılı bir girişimin püf noktalarından biri, “Başka türlü de mümkün” deyip bu “mümkünü” kanıtlamak. Öteden beri süregelen bir işi, bir süreci, yeni bir bakış açısıyla daha kolay, daha hızlı, daha verimli hale getirenler, diğerlerinden bir adım öne çıkıyor kuşkusuz. SmartCV’nin kurucuları Mehmet Akgün, Merve Küçükşahin, Doruk Canbolat ve Büşra Güneş bu iddiayla girişimci olmuş. Aralarında topladıkları 300 bin liraya, 200 bin liralık TÜBİTAK desteğini de ekleyip başlangıç sermayesi yapmışlar. Tasarladıkları ürün, aralarında ülkenin en büyüklerinin de bulunduğu 10 kurumsal firmada 7 bini aşkın çalışan ve çalışan adayı tarafından kullanılıyor. Üstelik ŞirketOrtağım melek yatırımcı ağından aldıkları yatırımla 6 milyon liralık değerlemeye ulaşmışlar. Peki ne iş yapıyorlar? Mehmet Akgün, “SmartCV, bir oyun. Şirketler bu oyunla kaliteli personel adaylarını daha hızlı seçebiliyorlar” diyor.

Haberin Devamı

Girişimci olmadan önce büyük kurumsal firmalarda 20 yıla yakın görev yaptığını belirten Akgün, bu iş fikrinin nasıl doğduğunu şöyle anlatıyor:

“Kurumsalda çalıştığım dönemde, işe alım yapan insan kaynakları personelinin ve kurumsal eğitmenlerin yaşadığı bazı problemlere şahit oldum. Bu problemlerin hemen hemen tüm kurumlarda yaşandığını gördüm. İşe alım ve kurumsal eğitim, yeni neslin ihtiyaçlarına uygun hale getirilmeliydi. İşe alımda ve kurumsal eğitimde ‘oyunun kuralını değiştirmek’ amacıyla yola çıktım.”

Herkese eşit fırsat

Mobil platformlarda, soru-cevap temelinde çalışan SmartCV oyununu, tamamı Türklerden oluşan tecrübeli ama genç bir mühendis ekibi hazırlamış. SmartCV’nin sadece işe alım için tasarlanıp yazılmış bir oyun olduğunu vurgulayan Akgün şöyle devam ediyor:

Haberin Devamı

“Temeli aynı kalmak kaydıyla şirketlere ve pozisyonlara göre içeriği değişiyor. Şimdilik müşterimiz olan kurumlara açtığımız yazılımı yakında tüm uygulama marketlerden indirebileceksiniz. Oyun herkesin eşit şekilde iş arama platformuna ulaşmasını kolaylaştırıyor. Anadolu’da yaşayan bir genç İstanbul merkezli bir firmanın Anadolu satış kadrosuna SmartCV aracılığı ile kolay ve ücret ödemeden başvuruyor. Herkesi kabiliyetlerine ve işe uygunluğuna göre değerlendiriyor. Kadın veya erkek olmanız, zengin veya yoksul olmanız, büyük şehirde veya taşrada yaşıyor olmanız oyun için bir değer taşımıyor. İşe en uygun aday kimse oyunu o kazanıyor. Burada işin gerektirdiği kriterler önemli hale geliyor.”

Hedef dünyaya açılmak

Gelecek 5 yıl için büyüme stratejilerini en önemli adımlarını, “Yurt dışından kurumsal müşteri edinmek ve sürdürülebilir hale getirmek” diye sıralayan Mehmet Akgün, şunları söylüyor: “Şimdilik açıklayamayacağımız, oyunun kuralını değiştirecek teknolojileri ürünlerimize ekleyeceğiz. En önemli hedefimiz ve hayalimiz, dünyada işe alım için tercih edilen ilk teknoloji şirketi olmak.”