Kobi Tahsilat sorununa ‘online çözüm’

Tahsilat sorununa ‘online çözüm’

04.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pandemiyle birlikte artan ekonomik daralma nedeniyle firma ve işletmelerin en büyük sıkıntılarından biri tahsilatlarını düzenli olarak yapamamak.

Tahsilat sorununa ‘online çözüm’

Geliştirdikleri online tahsilat sisteminin, bu sorunun çözümüne katkı sağladığını belirten DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Online tahsilat sisteminde yapılan ödeme DİA paneline yansır ve ödeme tutarları sanal pos üzerinden banka hesaplarına aktarılır. İade edilmek istenen tutarın bir kısmı ya da tamamı yine online tahsilat sistemi üzerinden kolayca iade edilebilir. Böylelikle tahsilatların ve nakit akışının yönetimi en doğru şekilde yapılabilir.”

İhtiyaç duyulan tüm ödeme kanallarının hepsinin tek bir entegrasyonla mümkün olduğunu da sözlerine ekleyen Onay, “Online tahsilat sistemleriyle haftanın her günü, günün her saati tahsilat gerçekleştirilebildiği gibi, ödemelerin taksite bağlanması da mümkün oluyor” dedi.

Suha Onay, firmaların alacaklarını kredi kartı, sanal kredi kartı ya da banka kartı gibi ödeme araçları kullanarak tahsil etmesini sağlayan çevrimiçi ödeme alma yöntemi olan online tahsilatın, özellikle bayi ve alt bayi olarak hizmet veren, nakit akış hacimleri yüksek firmalar için bir çözüm olarak öne çıktığını aktardı.

Yazarlar