Kobi Yerli teknoloji ile kuantum kombi

Yerli teknoloji ile kuantum kombi

29.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2012 yılından beri enerji sektöründe faaliyet gösteren ve 6 yıldır hidrojen-plazma teknolojisi ile çalışan kombileri yerli imkanlarla üretip Türkiye’ye ve dünyaya satan Utet Enerji, kuantum teknolojisi ile çalışan kombi üretti.

Yerli teknoloji ile kuantum kombi

2022 yılının Ocak ayında seri üretime geçecek ve piyasaya sürülecek kuantum teknolojili kombi, daha çok küçük ölçekli mekanları en ekonomik şekilde ısıtmak için tasarlandı. Kuantum kombiyi sıfır atık hedefi ile ürettiklerini ifade eden Utet Enerji Kurucusu Fikret Özçelik şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Kuantum teknolojisi Türkiye’de yerli bir şirket tarafından ilk kez kullanılıyor. Bu teknoloji ile ısıtma cihazları artık daha az komplike olacak. Daha uzun süreli servis ihtiyacı ortaya çıkacak ve bu da tüketicinin kazançlı çıkacağı anlamına geliyor. Kuantum teknolojisi ile hayata geçirdiğimiz bu ürün klasik elektrikli kombilere göre yüzde 65 daha az tüketim sağlıyor.”

Kuantum teknolojisiyle çalışan kombinin, doğaya bırakılan karbon ayak izini azalttığı gibi aynı zamanda su ayak izini de azalttığını belirten Fikret Özçelik, sıcak su kullanımı esnasında istenilen sıcaklığa ulaşmamış suyun boşa akıtılmaması üzerine bir kurulum yaptıklarını duyurdu.