Konut Dekorasyonda 3 modacı ve 3 dünyadan 9 farklı adres

Dekorasyonda 3 modacı ve 3 dünyadan 9 farklı adres

20.08.2010 - 11:03 | Son Güncellenme:

Üç ünlü modacının gözde alışveriş rotalarını gezmeye ne dersiniz? Onların farklı stil tercihlerini evlerine yansıtırken hangi gizli adreslere uğradıklarını not edin. Kendi gizli adresinizi keşfedin.

Dekorasyonda 3 modacı ve 3 dünyadan 9 farklı adres

ALEV CİLİV

Tekdüzelik yerine zıtlıklar için...

“Dekorasyon zevkim aslında birkaç farklı tarzdan oluşuyor. Farklı mekânlarda vermek istediğim hisse göre değişik seçimler yapabiliyorum. Mesela kışlık ile yazlık bir mekân için tamamen farklı şeyleri beğenebiliyorum. Evim genelde sade, hatta minimal bir dekorasyonda kullanılmış antika mobilya ya da aksesuarların kontrastıdır. Tekdüze bir ev yerine zıtlıkları tercih ederim. Genelde beyaz ağırlıklı döşemeler seçerim ki, yine kontrast yaratan parçalar öne çıksın. Ahşabın sıcaklığı ve kırmızının tonları dekorasyonda vazgeçemediklerim arasında...”

“Cumba'nın Uzakdoğu zevkini yansıtan mobilyalarının yanı sıra İngiliz stilindeki parçalarını da beğeniyorum. Zarif ve bir o kadar sıcak parçalar var.”

Cumba; Halide Edip Adıvar Mah., Addresistanbul, Şişli, İstanbul

Tel: (0212) 320 62 62.

Haberin Devamı


“Yazlık mekânlarda naif ve pastel tonlardaki provence tarzı seviyorum. Patchwork örtüler, su, taş, pudra, kum, mavi, beyaz, açık mavi aksesuarlar, beyazlatılmış patine ahşap ile birleşerek çok ferah bir görüntü oluşturuyorlar. Bu tarzda hitap eden mağazalardan biri Atlantic Homes.”

Atlantic Homes; Halide Edip Adıvar Mah., Addresistanbul, Şişli, İstanbul

Tel: (0212) 320 76 12.


'“Chandellier de Tina’da sergilenen, Şeyda Cesur'un papier mache tekniği kullanarak yaptığı kaftan desenleri duvara asmak için harika.”

Chandellier de Tina; Halide Edip Adıvar Mah., Addresistanbul, Şişli, İstanbul

Tel: (212) 210 07 43.


MÜGE ERSİN

Estetik, fonksiyonel ve rahat adresler

“Estetik kadar rahatlık ve fonksiyonellik de benim için önemli. Her köşesinin yaşamasını tercih ederim. Yaşadığınız yer sizi yansıtmalı. Birçok dönemi karıştırıp bir arada kullanmayı seviyorum, bunu yaparken sadelikten de ödün vermemeyi tercih ederim.”

“Çukurcuma’da ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri D Art&Design. Sahibi Devran Mursaloğlu’nun imzasını taşıyan natürel renklerdeki kağıttan resimler favorilerim arasında.”

D Art and Design; Faikpaşa Yokuşu, 8, Çukurcuma, İstanbul

Tel: (0212) 249 80 91.


“Hall Çukurcuma’da açıldığı günden beri mutlaka uğradığım yerlerin başında. Bütün eşyalar çok özel seçilmiş veya üretilmiş. Üstleri sinili demir sehpalar, Özbek suzeniler de çok ilgimi çekiyor; renkler ve desenler zevkle seçilmiş. Kış bahçesindeki koltuklarsa çok sevdiğim bir döneme ait; 1950’ler Amerika’sına.”

Hall; Faikpaşa Yokuşu, 6, Çukurcuma, İstanbul

Tel: (0212) 245 95 38.

Haberin Devamı


“Her evde oturabileceğiniz, hatta uzanabileceğiniz bir kanepeye ihtiyaç vardır. Kılıfları çıkabilen, keten kılıflı, natürel kanepeleri çok seviyorum, Bu tip mobilyalar için ideal adresim: Day&Night.

Day&Night; Bostan Sok., 13/1, Teşvikiye, İst.

Tel: (0212) 227 77 81.


NEJLA GÜVENÇ

Doğaya saygılı bir dekorasyona doğru

“Misyonum doğaya saygılı ve sürdürülebilir bir hayatın içinde olmak. Ekolojik yaşam felsefesiyle yarattığım dünyamı destekleyen mağazalardan alışveriş yapmak benim için keyif verici.”

“Nişantaşı’ndaki Z Mix liste başı adreslerimden. İki mimar arkadaş olan Zeynep ve Zuhal’in açtığı mağazadaki lalezar koleksiyonu büyüleyici. Modern ve güçlü formu ile modernize edilmiş Anadolu deseni alüminyum ile birleşmiş, heykelsi zarif bir koleksiyon ortaya çıkmış.”

Z Mix; Valikonağı Cad., 2/1, Nişantaşı, İstanbul

Tel: (0212) 343 68 01.


“Ali Usta’nın Çukurcuma’daki atölyesinde eski ağaçlardan yaptığı el yapımı mobilyalar birer sanat eseri. Bana yapmış olduğu masada zaman içinde hafif ayrılmalar çizgiler oluşunca panik içinde kendisini aradım, durumu anlattım. O da gülen sesiyle, “O ağaçlar yüzyıllık ve ölmezler, şekil değiştirirler ama yaşamaya devam ederler. Elinizi masanın üzerine koyun, serin olduğunu göreceksiniz” demişti. Elimi masamın üzerine koydum, soğuktu; masam yaşıyordu. Evimin ve ofisimin yaşamasını, hayat dolu olmasını ve benden izler taşımasını seviyorum.”

Koçgiri Antik; Faik Paşa Yokuşu, No:3, Çukurcuma, İstanbul.

Tel: (0212) 244 00 79.

Haberin Devamı


“Mine Mert’in tasarladığı aydınlatmaları sergilediği Elements, dünya çapında bir üne sahip. Aydınlatma ile dekorasyon bir bütündür. Ben aydınlatmada sarı ışığı seviyorum. Ortam ışığının kişinin psikolojisini etkilediğine inanıyorum. Işık oyunlarıyla istediğinizi yapabileceğiniz keyifli bir mağaza burası.”

Elements; Valikonağı Cad., 9/1, Nişantaşı, İstanbul

Tel: (0212) 231 52 38.


KENARLARA GELECEK KONULAR


DEKORASYON TARZIM

Evinin tasarımına başladığında, özellikle bir bahçeye sahip olmak, yalın bir ev yaratmak, arkeolojik koleksiyonu için gerekli düzenlemeleri yapmak ve çok fonksiyonlu bir mutfak tasarlamak önem verdiği detaylar. Evinin ve işinin birbirlerini tamamlayıcı olması, evinin ona verdiği huzur, iş yaşamındaki başarılarını etkiliyor ve Paksoy’a artılar katıyor. Evi Gönül Paksoy için sıcak, konforlu, yalın, en önemlisi sessiz ve huzurlu. “Evim, işim, özel yaşamım hepsi bir bütünün parçaları gibi. Hangisi diğerini etkiliyor ayırt etmek zor. Belki en fazla arkeolojik koleksiyonumdaki eserler, bu konuda okumak, araştırmak beni, dolayısıyla tasarımlarımı etkiliyor.”

Gurme ve takı-giysi tasarımcısı Gönül Paksoy


AYDINLATMA

PANZERİ MUTFAKLARIN RUHUNU DEĞİŞTİRİYOR

Tarzını postmodern tasarımlarla ortaya koyan, İtalya’nın eğlenceli ve renkli kültürünü yansıtan aydınlatma markası Panzeri, mutfak aydınlatmalarında sıra dışı çizgiler taşıyor.

Dekorasyonda genelde atlanan ya da önemsenmeyen mutfak aydınlatmaları Panzeri’nin önemle üzerinde çalıştığı ürünler arasında. Özellikle bu yıl turuncu en çok kullanılan renk.

www.highlight.com.tr


HAFTANIN ÜRÜNÜ

AYNA AYNA SÖYLE BANA

Dekorasyon meraklılarının kuutsal mekanı Mudo Concept’te bugünlerde indirim var. Fırsatı kaçırmamak için gidin, doğal ahşap ve sedefli aynaları gözden kaçırmayın.

Haberin Devamı

Diğer dekorasyon haberleri için tıklayınız!