Konut Fenerbahçe Yat Limanı İhalesi Sonuçlandı

Fenerbahçe Yat Limanı İhalesi Sonuçlandı

23.05.2014 - 16:07 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi bugün yapıldı.

Fenerbahçe Yat Limanı İhalesi Sonuçlandı

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesi sonuçlandı.

Haberin Devamı

Kalamış yat limanı ihalesi saat 15.00 itibari ile başladı. İhaleyi Tek-Art 664 Milyon dolar ile kazandı.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi bugün yapıldı. İhale saat 15.00'te başladı.

Bin 291 yatı denizde, 220 yatı ise karada barındırabilen Kalamış yat limanı ihalesi saat 15.00 itibari ile başladı. Kalamış Yat Limanı ihalesini kazanan şirket 30 yıl boyunca alanın işletme hakkını elinde tutacak.

Kalamış Yat Limanı için çok büyük şirketler de ihale masasında ter döküyor. Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı bin 291 yatı denizde 220 yatı ise karada bağlayabilme kapasitesine sahip.

Son turda açık artırmaya Akdeniz-Yılport, Tepe-Kaya, Marmara Tur ve Tek-Art katıldı. İhalede açık artırma 495 Milyon dolar ile başladı. Tepe Gayrimenkul ve Akdeniz-Yılport’un çekildiği ihaleyi Tek-Art (Koç Holding) 664 Milyon dolar ile kazandı.

Haberin Devamı

İhaleye, halen marinanın işletmecisi olan Koç Holding bünyesindeki Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri yanı sıra Akın Holding - Edip Gayrimenkul OGG, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi, Safi Gayrimenkul ve Yatırımları Sanayi, Dati Yatırım Holding, Tepe-Kaya OGG, Akdeniz İnşaat-Yılport Holding OGG katıldı.

Koç Holding'in yüzde 75.92 hisseye sahip olduğu Tek-Art, 1999 yılından beri Setur Marinalar Zinciri altında marinanın işletmesini sürdürüyor. Türkiye'nin denizde bağlama kapasitesi açısından en büyük yat limanı olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek. İşletme hakkı süresi 30 yıl olarak belirlenmişti.