27.01.2012 - 15:21 | Son Güncellenme:
Nissa İnşaat’ın Bahçeşehir’de başladığı Nissa O2 Residence, uyguladığı çift cephe sistemi sayesinde 37. katta bile pencerelerin açılmasına fırsat vererek daha fazla günışığı ve oksijen alınmasını sağlıyor. Proje adını da 02 oksijenden alıyor.
Yönetim Kurulu Başkan Vekili Turgut Demiroğlu bu teknolojinin evler kışın termos gibi koruyarak sıcak olmasını, yazın ise sıcağı dışarda tutarak ekstra önlem almasına gerek kalmadan havadar olmasını sağlayacağını açıkladı. Demiroğlu ayrıca çift cephe ile binaların rüzgardan korunduğunu ve yaşayanların yüksek bina sendromuna son verdiğini de söyledi.
5’i yeraltında olmak üzere 37 katlı, 133 metre yüksekliğindeki bina , şirketin 2008 yılında aldığı 18 dönüm arsa üzerine yapılıyor. Teslim tarihi mart 2013. Dairelerin fiyatları 390.000 TL'den başlıyor, bir temel üzerinde yükselen 4 ayrı blokta 221 rezidans bulunuyor.
Daire büyüklükleri ise 120 ile 370 metrekare arasında değişiyor. 9 bin metrekare özel peyzaj alanında 2500 metrekarelik spor klubü,700 metrekare çocuk oyun alanı 600 metrekarelik havuzda bulunacak
Yatırım değeri 100 milyon dolar
Nissa O2 Residence’in yatırım tutarı 100 milyon dolar. Aidatlar 1+1 dairelerde 300TL seviyesinde olacak. Demiroğlu, yüksek aidat sorununa son vermek için site yönetim şirketi kuracaklarını belirtti. Kat bahçeleri ile rezidans sakinlerine yüksek binada değil, villada yaşıyor hissi uyandıracak olan binada, katlarda en fazla 2 daire bulunacak ve dairelerin asansörleri de ayrı olacak.