Konut Perde seçerken dikkat!

Perde seçerken dikkat!

20.02.2015 - 11:34 | Son Güncellenme:

Evinize perde alırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Perde seçerken dikkat

- Milliyet Evin dekorasyonunu tamamen değiştiren perde, başlı başına bir trende sahip... Hem eve bütünlük vermesi hem de evin dışarıdan daha etkili görünmesini sağlaması bakımından perdeler ev tekstil ürünleri arasında çok önemli bir yer kaplıyor.

Haberin Devamı

Evinizin havasını tamamen değiştirecek ve uzun süre kullanılacak olan perdelerin seçim konusu sizi biraz zorlayabilir.

Perde alırken nelere dikkat etmeli?

Sade döşenmiş bir eve sahipseniz, ya da genel olarak evinizde sadelikten yanaysanız seçeceğiniz perdelerin geometrik desenli, taftalı kumaşlardan oluşma ya da renkli olmasına özen gösteriniz. Evinize canlılık getirecek olan bu hareket sayesinde mobilyalarınızın sadeliği de daha göz alıcı olacaktır.

Klasik döşenmiş evler için en uygun tercih metalik ışıltılar (bronz, altın ve gümüş) taşıyan perde modelleridir.

Evinizde romantik bir görünüş elde etmek istiyorsanız sedef ipliklerle dokunmuş kumaşlardan yapılmış perdeleri tercih edebilirsiniz. Özellikler yatak odaları için vazgeçilmez olan bu perdeler sayesinde daha naif bir hava elde edeceksiniz.

Haberin Devamı

Kış mevsimleri için perdelerinizi değiştirmeyi düşünüyorsanız mutlaka kadife kumaşlara ağırlık verin. Yeni sezon ürünlerde daha da incelikle çalışılan ve modernize olan kadife kumaşlar odanıza sıcak bir görüntü verecektir.

Sabah uykusu almayı seviyorsanız özellikle yatak odanız için koyu renk fonları kullanmanız önemlidir. Güneşlik perdeler yardımıyla da bu sorunu çözebilirsiniz.

Çocuk odası için antialerjik kumaşlardan yapılan perdeleri tercih edebilirsiniz.

Zebra perde ve stor perdeyi temizleme aşamasında sıkıntı yaşamamak için doğru ölçü ve kaliteli malzeme oldukça önemlidir.

Perde seçerken dikkat!

Fonun ve tül perdenin uyumu oldukça önem arz eder. Farklı desenler yorucu bir havaya sahip olabilir.

Perde seçiminizi yaparken, perdeniz için ölçü alırken tavan- taban uzunluğunu iyi hesaplarsanız, ısı yalıtımınıza katkıda bulunursunuz.

Isı kaynağınızın üzerini kapatmayacak uzunluktaki perdeler sayesinde daha sıcak, şık ve kullanışlı perdelere sahip olabilirsiniz.