Konut Pursaklar'da yatırım yapan kazanacak!

Pursaklar'da yatırım yapan kazanacak!

07.05.2015 - 14:22 | Son Güncellenme:

Ankara Pursaklar, hayata geçirilen projelerle giderek değerleniyor.

Pursaklarda yatırım yapan kazanacak

Ankara'nın metropol ilçelerinden Pursaklar, yeni projelerin hayata geçirilmesiyle giderek değerleniyor. Bölgede arsa fiyatları yükselirken, daire fiyatları da yatırımcısına kazandırmaya yönelik hareket ediyor.

Haberin Devamı

Şu ana kadar yüzde 25'lik bir değer artışı yaşanırken, başlayan projeler sonuçlandığında bölgede fiyatların daha da artacağı düşünülüyor.

Pursaklar'a yeni projeler geliyor

Ankara’da Esenboğa Havalimanı’na yaklaşık 4,5 kilometre mesafede kurulacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsü, bölgeye öğrenci nüfusunu taşıyacak. Kampüsün eğitim hayatına başlamasıyla birlikte öğrenci nüfusunun hem emlak sektörünü hareketlendirmesi hem de esnafa destek olması bekleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde bölgeye yapılacak yeni yatırımın müjdesini verdi. Ankara'da Polis Akademisi'nde, polis teşkilatının 170 kuruluş yıldönümünde konuşan Davutoğlu, Ankara Pursaklar'da uluslararası polis eğitim merkezinin hayata geçirildiğinden bahsetti.

Haberin Devamı

Ulaştırma Bakanlığı da Pursaklar'da Havaray için çalışmalarına devam ediyor. Havaray'la birlikte ulaşım konusunda büyük mesafe kat edecek olan Pursaklar, yatırım için daha cazip bir nokta haline gelecek.

Yaklaşık 20 kilometrelik hat, yani Kızılay'dan Esenboğa havalimanına kadar viyadük olarak inşaa edilecek. Projenin en önemli ayağı Pursaklar'dan Kızılay istikametine olan bölüm olacak. Pursaklar'dan sonra Kızılay'a doğru hangi istikametin kullanılacağına Ulaştırma Bakanlığı karar verecek. bu yatırımla birlikte hat boyunca ve çevresinde arsa ve konut fiyatlarının yükselmesi bekleniyor.

Aynı zamanda bölgede 300 hektarlık alan fuar alanı olarak tayin edildi.Bakanlar Kurulu'nun Ankara İli, Akyurt ve Pursaklar bölgesinde yer alan 30 hektarlık alana Fuar ve Gelişme Sahası, Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hayata geçirilecek bu projelerden sonra bölgede metrekare fiyatlarının birkaç katına çıkacak olması öngörülüyor.

- Milliyet