Kültür Sanat 20 yıl sonra Nusaybin'de tiyatro

20 yıl sonra Nusaybin'de tiyatro

27.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

20 yıl sonra Nusaybin'de tiyatro

20 yıl sonra Nusaybinde tiyatro


       Yazar Kasım Uçkan'ın "Adam Arıyorum Adam" isimli oyunu, perdesini ilk kez Uçkan'ın doğum yeri olan ve 20 yıldır tiyatroya hasret kalan Nusaybin'de açacak.
       1980'den bu yana bir tiyatro oyununun sergilenmediği Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu'nun sergileyeceği "Adam Arıyorum Adam" adlı oyunla halkın tiyatro özlemi bir nebze de olsa giderilmeye çalışılacak. Prömiyeri 28 Ekim'de Nusaybin Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacak olan oyunun ilk sergilenişinden elde edilecek gelir ise depremzedelere bağışlanacak.
       Son günlerde tiyatro sahnesinde popülerliği artan ve seyirciyi de oyunun bir parçası haline getiren interaktif güldürü türünde yazılan oyun, deprem felaketinde yaşanan çarpıklıkları mizahi bir dille eleştiriyor. Ünlü oyuncu Abdullah Şahin'in sahneye koyduğu iki perdelik komedide Şahin başta olmak üzere Ercüment Balakoğlu, Fulden Akyürek, Gül Kahyaoğlu, Cem Akman, Şenol Dönmez, Ferhat Hazar, Ebru Karaman, Metin Karova rol alıyor.
       "Haydi Güneydoğu'ya!" sloganı ile yola çıkan Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu yıllardır terör nedeniyle kültürel etkinliklerden yoksun kalmış il ve ilçelerde oyunlarını sergileyecekler. 28 Ekim'de Nusaybin'de başlayacak olan oyun, Kars'ın İran sınırı Aralık ilçesinin de aralarında bulunduğu tam 22 il ve ilçeyi gezip turunu 18 Kasım'da Erciş'te tamamlayacak.

Yazarlar