Kültür Sanat 4. Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali başlıyor

4. Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali başlıyor

23.08.2021 - 16:06 | Son Güncellenme:

Çağdaş/kavramsal dans alanında bireysel hareket üzerine farklı bir bakış sunmayı amaçlayan 4. Uluslararası Çağdaş Dans Festivali 3, 4 ve 5 Eylül tarihlerinde CerModern açık hava sahnesinde izleyiciyle buluşuyor.

4. Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali başlıyor

Sanatın tüm disiplinleriyle doğrudan ilişki kurmayı amaçlayan CerModern, günümüz dans sanatının en özgün yorumlarından olan bireysel dans kategorisine özel bir alan açıyor. Bu sene 4.sü gerçekleştirilecek olan etkinlik, 3 gün süresince ulusal ve uluslararası dans sanatçılarının gösterimleri, atölye programları, seminer, konser ve film gösterimleriyle izleyiciye zengin bir program sunacak.

Haberin Devamı

CerModern Sanat Programları Yönetmeni Zihni Tümer ise dünyada köklü bir geleneği olan çağdaş dansın 50’li yıllardan bu yana ülkemizde, özellikle Ankara’da kurumsallaştığını, üstlendikleri sorumluluğun dansın marka değerine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

İspanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Ukrayna, İsrail, Meksika, Kosova, Yunanistan, Litvanya, Dominik Cumhuriyeti ve Almanya’dan katılacak olan solo dansçıları CerModern Açıkhava Sahnesi’nde performanslarını sergiliyor olacak. CerModern tarafından yürütülen programın danışma ekibi bu alanda öncü çalışmalar yapan Deniz Alp, Özgür Adam ve Galip Emre’den oluşuyor. Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 önlemleri kapsamında, sosyal mesafe kurallarına uyarak gerçekleşecek festival Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.