Kültür Sanat Acı çekme eşiği yüksekler için

Acı çekme eşiği yüksekler için

05.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dev Patel de oyunculuktan yönetmenliğe geçenler kervanına katıldı. İlk uzun metrajlı filmi “Monkey Man/Maymun Adam”da “John Wick” serisini anımsatan bir aksiyona imza atıyor.

Acı çekme eşiği yüksekler için

MÜJDE IŞIL - “Slumdog Millionaire”den beri sinemanın taze yüzlerinden biri olan Dev Patel, seneler içinde birçok usta yönetmenle birçok türde filmde çalıştı. Şimdi ise onu kendi yazıp başrolünde oynadığı ve ilk uzun metraj yönetmenliği olan sıkı bir aksiyonda izliyoruz.

Haberin Devamı

Monkey Man/Maymun Adam” özetle bir intikam hikâyesi. Annesinin intikamını almak için her türlü tehlikeli yoldan geçen genç bir adamın şiddetle örülmüş macerası… Dev Patel çok sevdiği üç şeyi bir araya getirmiş filminde. Sinemada ünlendiği “Slumdog Millionaire”deki zengin-fakir ayrımına ve adaletsizliğe odaklanmak, küçüklükten beri yaptığı tekvando sporunu perdede gösterebilmek ve hayranı olduğu anlaşılan “John Wick” serisine kendi yorumunu katmak. “Maymun Adam”da “Slumdog Millionaire”deki atmosferin çok benzerini bulmak mümkün. Zenginlerin şaşaasının yanı başındaki fakirlik kadar siyasetteki yozlaşmayı ve gücün kötüye kullanımını da eleştiriyor film. İşin ruhani tarafında Hint kültürünün ve sinemasının geleneklerinden ve referanslarından destek alıyor ki bunlar filmin hantallaşmasına da neden oluyor iki saatlik süre boyunca.

Haberin Devamı

Patel’in asıl iddialı olduğu taraf ise “John Wick” tarzı aksiyon ve şiddet. Özellikle son yarım saatte hareketli kamera kullanımıyla film hem çok dinamik hem de seyirci için yorucu bir deneyime dönüşüyor. Filmin kendini fazlasıyla ciddiye alması ise John Wick serisinin estetiğinden ve muzipliğinden uzaklaşan tarafı. Sonuç olarak ilk yönetmenliğinde klasik bir hikâye anlatmakla birlikte teknik açıdan zorlu bir işin altından kalkmayı başarıyor Dev Patel ve yeni filmini merak ettirmeyi de…

Devam filmlerinin haftası

“İki Gözüm Ahmet: Sürgün”: 2020 sonunda vizyona giren “İki Gözüm Ahmet”in devam filmi. Yine Gani Rüzgar Şavata’nın yönettiği yapımda Kaya’nın Türkiye’den ayrılıp Paris’e gidişi, oradaki yaşamı ve ölümü anlatılıyor. Başrolde Özgür Tüzer var.

“Godzilla x Kong: The New Empire/Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk”: 2021 tarihli “Godzilla vs. Kong”un devam filmi. İki canavar, Kafatası Adası’nın destansı bir savaşta çarpışıyor.