Kültür Sanat Açılış filmi Cannes’dan

Açılış filmi Cannes’dan

08.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bu yıl Seyir Derneği tarafından ilk kez düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin açılış filmi, 2022 Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen, Park Chan-Wook imzalı “Decision to Leave/Ayrılma Kararı” olacak.

Açılış filmi Cannes’dan

Araştırdığı cinayetin şüphelisi kadına âşık olan ve soruşturma ile duyguları arasında sıkışıp kalan bir dedektifin hikâyesini anlatan film, 16 Eylül akşamı Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da açılış töreninin ardından gösterilecek. Direktörlüğünü Azize Tan’ın üstlendiği Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 16-21 Eylül 2022 tarihleri arasında yılın merakla beklenen, dünya festivallerinde adını duyuran yerli ve yabancı yapımları izleyiciyle buluşturacak.

Haberin Devamı

Yine Cannes’dan ödüllü Kore-Eda Hirokazu filmi “Broker”, Mia Hansen-Løve’dan “One Fine Morning”, Jerzy Skolimowski imzalı “EO”, Dardenne Kardeşler’den “Tori And Lokita”, Claire Denis’in roman uyarlaması “The Stars at Noon” da Ayvalık’ta izleyiciyle buluşacak. Gösterimleri Vural Sineması’nda ve Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da gerçekleşecek festivalin biletleri 9 Eylül’de Biletix’te satışa çıkacak.