Kültür Sanat Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı

Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı

13.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren müzikolog ve yazar Ahmet Say (87) dün Ankara’da düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı. Fazıl Say babası Ahmet Say için düzenlenen anma programında “Babam Ahmet Say” adlı bestesini ilk kez çaldı.

Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı

Ahmet Say için ilk tören  Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Fazıl Say ve eşi Ece Dağıstanlı, Ahmet Say’ın eşi Handan Say, yazar ve şair Ahmet Telli, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, oyuncular Fırat Tanış, Mustafa Alabora, siyasetçiler, sanat camiasından isimler ve çok sayıda kişi katıldı. Fazıl Say, konuşmasında babası için “Pek çok insana dokunmuş edebiyat ve tüm müzikçilerin Ahmet ağabeyiydi. Benim için hepimiz için büyük bir onur” ifadelerini kullandı.  Say konuşmasının ardından aralık ayında bestelediği “Babam Ahmet Say” adlı bestesini ve “Kara Toprak” parçasını piyano eşliğinde çalarak, babasına veda etti. 

Haberin Devamı

Say için Kocatepe Camii’nde düzenlenen törene ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Say’ın cenazesi törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.