Kültür Sanat Akustikhane Records’un çalıştığı ilk sanatçı Beliz oldu

Akustikhane Records’un çalıştığı ilk sanatçı Beliz oldu

22.06.2021 - 10:33 | Son Güncellenme:

Televizyonda ve dijital platformda yaptığı yayınlarla pek çok ilke imza atan Akustikhane, yeni bir müzik yapım şirketi kurdu. Daha önce hiç duyulmamış müzisyenlerle çalışarak, ilk albümlerini yapmayı amaçlayan Akustikhane Records’un ilk sanatçısı Beliz’in “Hate to Love You” adlı şarkısı dijital müzik platformlarında yayınlandı.

Akustikhane Records’un çalıştığı ilk sanatçı Beliz oldu

Akustikhane, son dönemde devreye aldığı yeniliklerin arasına müzik yapım şirketi Akustikhane Records’u da ekledi. Akustikhane Records, yarınlara daha fazla yeni isim bırakmak adına daha önce hiçbir kaydı olmayan yetenekli müzisyenlerle bir araya gelerek stüdyo albümleri yayınlıyor.

Haberin Devamı

Akustikhane Records’un ilk sanatçısı Beliz, ilk şarkısı ise “Hate to Love You” oldu

Akustikhane’nin yeni isimler keşfetme hedefiyle Instagram üzerinde düzenlediği yarışmaya katılan genç müzisyen Beliz, “Akustikhane Records’un da çıkış sanatçısı oldu.

Beliz’in Akustikhane’nin yarışmasında söylediği “Hate to Love You” adlı şarkı, Cüneyt Yamaner’in aranjesiyle yeniden hayat buldu. Pop-rock türünde yağmurlu bir hisse sahip olan şarkı, Beliz’in kendine has vokaliyle soul esintileri de taşıyan zamansız bir eser duygusu yaratıyor. “Hate to Love You”, tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluşuyor.

27 yaşındaki Beliz’in müzikle ilişkisi çocukluk yıllarında başladı. Önce okul korosuna katılarak, daha sonra ilk gitarını alarak kendini geliştirdi. İlerleyen dönemlerde, Türkiye'nin sayılı luthierlerinden İsmail Dalgın’ın gitar yapım atölyesinde çıraklık yaptı. Atölyede birçok değerli sanatçıyla tanışma fırsatı bulan Beliz, her birinin müziğinden etkilenerek kendi çizgisini bulma çabasına girişti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde eğitimini tamamlayan Beliz, mezuniyetinin ardından kendini tamamen müziğe adadı. Eş zamanlı olarak yolları Akustikhane ile birleşti ve bu iş birliği sonucu ilk teklisi “Hate to Love You” dinleyicileriyle buluştu.