Kültür Sanat Altın Küre adayları açıklandı

Altın Küre adayları açıklandı

14.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altın Küre Ödülleri, 10 Ocak’ta sahiplerini bulacak. Oscarların habercisi olarak gösterilen ödüllerin jürisisinde bu yıl Milliyet Sanat dergisi yazarlarından Selin Gürel ve Janet Barış da oy kullandı.

Altın Küre adayları açıklandı

Önümüzdeki sene 80. kez verilecek olan Golden Globe (Altın Küre) Ödülleri’nin adayları açıklandı. Sinema dalında en iyi film ve yönetmen başta olmak üzere sekiz dalda adaylık çıkaran “The Banshees of Inisherin” yarışı önde götürüyor. Onu altı adaylıkla “Everything Everywhere All at Once”, beşer adaylıkla “Babylon” ve “The Fabelmans” takip ediyor.

Haberin Devamı

Hollywood Yabancı Basın Birliği (Hollywood Foreign Press Association) tarafından verilecek ve Milliyet Sanat dergisi yazarlarından Selin Gürel ve Janet Barış’ın da oy kullandığı ödüller 10 Ocak 2023’te Beverly Hills’teki törenle sahiplerini bulacak. Altın Küre adayları şöyle sıralandı:

En İyi Yönetmen: James Cameron (“Avatar: The Way of Water”), Daniel Kwan ve Daniel Scheinert (“Everything Everywhere All at Once”), Baz Luhrmann (“Elvis”), Martin McDonagh (“The Banshees of Inisherin”), Steven Spielberg (“The Fabelmans”)

En İyi Senaryo: Todd Field (“Tár”), Daniel Kwan ve Daniel Scheinert (“Everything Everywhere All at Once”), Martin McDonagh (“The Banshees of Inisherin”), Sarah Polley (“Women Talking”), Steven Spielberg ve Tony Kushner (“The Fabelmans”)

Haberin Devamı

En İyi Film (Dram): “Avatar: The Way of Water”, “Elvis”, “The Fabelmans”, “Tár”, “Top Gun: Maverick”

En İyi Kadın Oyuncu (Dram): Cate Blanchett (“Tár”), Olivia Colman (“Empire of Light”), Viola Davis (“The Woman King”), Ana de Armas (“Blonde”), Michelle Williams (“The Fabelmans”)

En İyi Erkek Oyuncu (Dram): Austin Butler (“Elvis”), Brendan Fraser (“The Whale”), Hugh Jackman (“The Son”), Bill Nighy (“Living”), Jeremy Pope (“The Inspection”)

En İyi Film (Müzikal ya da Komedi): “Babylon”, “The Banshees of Inisherin”, “Everything Everywhere All at Once”, “Glass Onion: A Knives Out Mystery”, “Triangle of Sadness”

En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal ya da Komedi): Lesley Manville (“Mrs. Harris Goes to Paris”), Margot Robbie (“Babylon”), Anya Taylor-Joy (“The Menu”), Emma Thompson (“Good Luck to You, Leo Grande”), Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once)

En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal ya da Komedi): Diego Calva (“Babylon”), Daniel Craig (“Glass Onion: A Knives Out Mystery”), Adam Driver (“White Noise”), Colin Farrell (“The Banshees of Inisherin”), Ralph Fiennes (“The Menu”)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Angela Bassett (“Black Panther: Wakanda Forever”), Kerry Condon (“The Banshees of Inisherin”), Jamie Lee Curtis (“Everything Everywhere All at Once”), Dolly De Leon, (“Triangle of Sadness”), Carey Mulligan (“She Said”)

Haberin Devamı

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Brendan Gleeson (“The Banshees of Inisherin”), Barry Keoghan (“The Banshees of Inisherin”, Brad Pitt (“Babylon”), Ke Huy Quan (“Everything Everywhere All at Once”), Eddie Redmayne (“The Good Nurse”)

En İyi Animasyon: “Guillermo del Toro’s Pinocchio”, “Inu-Oh”, “Marcel the Shell With Shoes On”, “Puss in Boots: The Last Wish”, “Turning Red”

Yabancı Dilde En İyi Film: “All Quiet on the Western Front”, “Argentina, 1985”, “Close”, “Decision to Leave”, “RRR”.