Kültür Sanat Anadolu Ateşi ve Troya Almanya ve Türkiye'de!

Anadolu Ateşi ve Troya Almanya ve Türkiye'de!

16.03.2010 - 15:33 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük dans topluluğu olarak gösterilen Türk dans topluluğu Anadolu Ateşi aynı anda Avrupa ve Türkiye’de turne düzenliyor.

Anadolu Ateşi ve Troya Almanya ve Türkiyede

Berlin ve Ukrayna’da üç gösteri yapan grup aynı anda Samsun, Trabzon ve Giresun’da gösteriler yaptı. Sırada Almanya’da 9, Türkiye’de 6 şehir var.

Haberin Devamı

Anadolu Ateşi’nin Troya isimli yeni oyunu için Avrupa’nın bir çok kentinde yoğun bir tanıtım kampanyası başlatıldı. Almanya’daki tüm büyük kentler Troya afişleriyle donatıldı. Gösterinin provalarını izleyecek öğrenciler için okullar tatil ediliyor.

Avrupa turnesindeki tanıtım çalışmalarında Troya Atı’nın tüm kent meydanlarında sergilenmesi de var. Troya gösterisinde kullanılan 12 metrelik dev at bir ay boyunca 20 şehri dolaşacak.

Anadolu Ateşi- Frankfurt - İstanbul –

Anadolu Ateşi’nin Almanya ve Türkiye turnesi aynı anda başladı. Almanya’da Troya, Türkiye’de Anadolu Ateşi’nin yeni versiyonu gösteriler yapıyor. Anadolu Ateşi kadrosunun 100 dansçısı Troya, 60 dansçısı da Anadolu Ateşi’nin yeni versiyonunda sahneye çıkıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük dans topluluğu olarak gösterilen Türk dans topluluğu Anadolu Ateşi aynı anda Avrupa ve Türkiye’de turne düzenliyor. Berlin ve Ukrayna’da üç gösteri yapan grup aynı anda Samsun, Trabzon ve Giresun’da gösteriler yaptı. Sırada Almanya’da 9, Türkiye’de 6 şehir var.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun yeni oyunu Troya’nın bu yıl içinde gerçekleştireceği en büyük organizasyon olan Almanya turnesi başladı..Berlin’deki Troya galasını izleyen 6 bin kişi topluluğu ayakta alkışladı. Dünyanın en büyük gösteri merkezlerinden olan O2 world’ de gerçekleşen gösteriye Alman basının ilgisi çok büyük oldu.

2. durak Frankfurt – İstanbul - Antakya

Troya, Almanya’daki ikinci gösterisini Frankfurt’un en büyük salonu olan Fasthalle’de yapacak. Anadolu Ateşi ise Bostancı gösteri merkezinde izleyicilerle buluşacak. 17 Martta Bostancı da sahne alacak olan grup 20 Mart gecesi Frankfurt ve Antakya’da eş zamanlı olarak sahneye çıkacak. Anadolu Ateşi kadrosunun 100 dansçısı Troya, 60 dansçısı da Anadolu Ateşi’nin yeni versiyonunda sahneye çıkıyor.

Troya’da yaptıkları kazılar ile Troya antik kentini dünyaya kazandıran Alman arkeologlar Hienrich Schielemann ve Manfred Korfmann’a ithaf edilen oyun için okullar tatil edilecek. Dansçıların oyun öncesi yaptıkları provaları bir ders gibi izleyecek olan öğrenciler provası sonrası hazırlayacakları ödevlerden not alacaklar. Bu proje gösterilerin yapılacağı kentlerin Belediye Başkanlıkları ile Eyalet valilikleri tarafından yürütülecek.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan: “Bu turne Almanya’da 2010 yılı boyunca yapılacak olan en büyük organizasyon. Troya kültürü Almanlar için çok önemli. Okullarda ders olarak okutulan Troya’yı ilk kez Troyalılardan izleyecekler. Bu Türkiye kültürünün başarısıdır. Ayrıca uzun bir süredir Anadolu Ateşi’nin bekleyen Türk seyircisine de aynı anda ulaşıyoruz” dedi.

Troya Atı Yolda

Avrupa turnesindeki tanıtım çalışmalarında Troya Atı’nın tüm kentlerde kent meydanlarında sergilenmesi de var. Troya gösterisinde kullanılan 12 metrelik dev at Kent meydanında sergilenecek ve özel tırların üzerinde yapılacak kent turunun ardından Frankfurt’a götürülecek. Böylelikle Troya atı 20 kenti dolaşarak Troya antik kentinin ve Türkiye’nin tanıtımında kullanılacak.

Haberin Devamı

2010 YILI TROYA GÖSTERİSİ AVRUPA TURNESİ

MART

20 Mart 2010 Troya Frankfurt Festhalle
23 Mart 2010 Troya Oberhausen Konig Pilsener
26 Mart 2010 Troya Stuttgart Porsche Arena
27 Mart 2010 Troya Stuttgart Porsche Arena

NİSAN

7 Nisan 2010 Troya Munih Zenith Kulturhalle
8 Nisan 2010 Troya Munih Zenith Kulturhalle
9 Nisan 2010 Troya Munih Zenith Kulturhalle

MAYIS

12 Mayıs 2010 Troya Nurnberg Nurnberg Arena
15 Mayıs 2010 Troya Hamburg CCH
16 Mayıs 2010 Troya Hamburg CCH
19 Mayıs 2010 Troya Hamburg CCH
20 Mayıs 2010 Troya Hamburg CCH
22 Mayıs 2010 Troya Braunschweig Stadthalle
27 Mayıs 2010 Troya Mannheim SAP Arena