Kültür Sanat Artsteps’te “Görünmez Görünürlük” sergisi ziyarete açıldı

Artsteps’te “Görünmez Görünürlük” sergisi ziyarete açıldı

21.05.2021 - 20:58 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü’nde öğrenimini sürdüren Ecem Durgun’un küratörlüğünü yaptığı bilinçaltı kabuslarımızdan oluşan “Görünmez Görünürlük” sergisi 1 Mayıs 2021 tarihinde ArtSteps online sergi platformunda ziyarete açıldı. Sergide ulusal ve uluslararası alanda 13 sanatçının eserleri yer alıyor.

Artsteps’te “Görünmez Görünürlük” sergisi ziyarete açıldı

Sergi, Zdzislaw Beksinski’den yola çıkarak bilinçaltı kabuslarımızın kurduğu dünyaya değiniyor. Sergide görünmeyen bilinçaltı derinliklerimizde varolan travmalar, yıkımlar, en derin korkularımız sonucu oluşan kabuslarımızın kurduğu distopya ile yüzleşilmekte. Zihnimizde yer alan korkuların, içinde tekrardan dönebilmek yeni bir varoluş sürecidir. Bilinçaltı  sembollerimiz bu sergide bir arayış içindedir. Bilinçaltımızın yarattığı filmimizin içinde kendi sembollerimizi tanımak, kendi derinliklerimizde kaybolmak amaçlanır.

Haberin Devamı

Kurduğumuz kabusların geniş dünyasını keşfedebilmek; aynı zamanda insanı sıkıştıran ve boğan küçük bir dünyayı deneyimleyebilmektir. Gözle gördüğümüzün ötesinde kendi sembollerimizin insanlara farklı şeyler çağrıştırmasının önünü açabilmek. Sergiyi www.artsteps.com online sergi platformunda “Görünmez Görünürlük” yazarak ziyaret edebilirsiniz.

Sanatçılar: Alaatin Efe, Daniel Francisco, Ecem Durgun, Frank Forrestall, Hemad Javadzade, Mariusz Lewandowski, Michael Hutter, Nojus Petrauskas, Renzo Perra, Sean Andrew Murray, Tolga Erdem, Vergvoktre ve Yavuz Uzun

Sergi Tarihi: 1 Mayıs – 1 Temmuz 2021

Sergi Mekanı: www.artsteps.com

Sergi Linki: https://www.artsteps.com/view/6061f7e7d67b5982dca52857