Kültür Sanat Assos'da buluşma

Assos'da buluşma

31.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Assos'da buluşma

Assosda buluşma

Assos Gösteri Sanatları Festivali'ni yabancı eleştirmenler de izleyecek.

YENİLİKÇİ, mekana özgü ve görsel ağırlıklı gösteriler ile sanat ortamına yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Assos Gösteri Sanatları Festivali 26 Eylül'de başlayacak.
Üç gün sürecek olan programa, bu yıl, Türkiye'den Hüseyin Katırcıoğlu yönetimindeki YaDa Tiyatro, Hollanda'dan gelen sanatçılarla birlikte katılacak. Mustafa Avkıran'ın yönettiği 5. Sokak Assos'taki diğer Türk topluluk olacak.
Festivale Avusturya'dan katılan iki kişilik performans grubu Chapel of Change, Çanakkale Savaşı'nı konu alan bir gösteri sergileyecek. Avusturya'dan gelen diğer grup Sebastian Prantl Daıns Atölyesi. Değişik ülkelerden altı dansçıdan oluşan ve özellikle mekana özgü gösteriler üzerinde çalışan bu modern dans topluluğunda, Hataylı dansçı Ziya Azazi de yer alıyor.

Assos Festivali'ne Jonathan Stone yönetiminde katılan İngiliz topluluk Emmits, canlı müzik ve yüksek enerjili beden dili kullanan oyunculardan yararlanarak Batı İngiltere argosunda turist anlamına gelen "Emmits" adlı gösteriyi geliştirecek.
Paris'te çocuklar ile çalışan dansçı Sabine Jamet, geçen yıl, Behramkaleli çocuklarla başarılı bir gösteri gerçekleştirmişti. Bu yıl, Fransa'dan iki çocuğun Assos'a gelmesini ve köy çocukları ile gerçekleşecek gösteride yer almalarını, festivalden sonra da Behramkale köyünden iki çocuğun Fransa'ya giderek orada bir gösteride yer almalarını sağlayacak. "Kuyruklu Yıldızın Gizi" adlı gösteride çocuklarla birlikte Fransız oyuncu Yvan Druze ile Dağıstanlı müzisyen Kamil Tchlaev yer alacak.
Çağla Ormanlar "Kostüm Tarlası", Selçuk Gürışık "Esinti" adlı enstalasyonlarıyla festivale renk katacaklar.
Çeşitli ülkelerden eleştirmenlerin katılacağı festival programında söyleşiler de yer alıyor.
Assos Festuivali'ni izlemek isteyenler 240 64 41 - 248 42 59 numaralı telefonlardan Tur Organizasyon ile iletişim kurabilirler.