Kültür Sanat Avrupa ve Amerika’nın en iyi filmleri belli oldu

Avrupa ve Amerika’nın en iyi filmleri belli oldu

13.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Srebrenitsa katliamını anlatan Jasmila Zbanic imzalı “Quo Vadis, Aida?” Avrupa Film Akademisi tarafından yılın en iyi filmi seçildi.

Avrupa ve Amerika’nın en iyi filmleri belli oldu

MÜJDE IŞIL  - Amerika ve Avrupa’nın en iyi filmleri belli oldu… "Avrupa'nın Oscar'ları" olarak kabul edilen Avrupa Film Ödülleri’nde bu yıl Srebrenitsa katliamını anlatan 'Quo Vadis, Aida?' En İyi Film ödülüne layık görüldü. Filmin yönetmeni Jasmila Zbanic En İyi Yönetmen, Jasna Djuricic de bu filmdeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. Yönetmen Zbanic ödülü, Srebrenitsalı anne ve kadınların yanı sıra öldürülen babalara, eşlere ve oğullara adadığını söyledi. “The Father” filmi ise Anthony Hopkins’e En İyi Erkek Oyuncu, Florian Zeller ve Christopher Hampton'a en İyi Senaryo Ödülü getirdi. 

Haberin Devamı

Yılın favorileri bu listede

AFI (Amerikan Film Enstitüsü) ise 2021'in en iyi 10 filmini açıkladı. “Coda” (Sian Heder), “Don’t Look Up” (Adam McKay), “Dune” (Denis Villeneuve), “King Richard” (Reinaldo Marcus Green), “Licorice Pizza” (Paul Thomas Anderson), “Nightmare Alley” (Guillermo del Toro), “The Power of the Dog” (Jane Campion), “tick, tick...BOOM!” (Lin-Manuel Miranda), “The Tragedy of Macbeth” (Joel Coen) ve “West Side Story” (Steven Spielberg) bu yılın en iyileri olarak belirlendi. Enstitü bu yıl üç Jüri Özel Ödülü’nü ise Kenneth Branagh'ın festivallerden övgü toplayan ve otobiyografik ögeler içeren filmi “Belfast”, Searchlight belgeseli “Summer of Soul…”(Or, When the Revolution Could Not be Televised) ve Netflix'te izlenme rekorları kıran Güney Kore yapımı “Squid Game”e verildi. Ödül sahipleri, 7 Ocak 2022'de Beverly Hills'deki Four Seasons Hotel'de özel bir etkinlikle kutlanacak.