Kültür Sanat Babylon'da bu hafta ne var ne yok?

Babylon'da bu hafta ne var ne yok?

08.01.2015 - 15:30 | Son Güncellenme:

Yeni dönem müziğinin en modern lokal gruplarından 123, Queen'in efsanevi ismi Freddy Mercury'yi yaşatmaya devam eden Cingi ve Türk Sanat Müziği’ne apayrı bir yorum getiren Gaye Su Akyol bu hafta Babylon sahnesinde!

Babylonda bu hafta ne var ne yok

Müzik yolculuklarına 2004 yılında başlayan 123’ü artık tanımayan bilmeyen kalmadı. Vokal ve synth’te Dilara Sakpınar, basta Feryin Kaya, davulda Berke Can Özcan, elektrik gitar ve trombonda Arda Erboz ve vibrafon ve perküsyonda Seçil Kuran’dan oluşan 123, ilk albümü ‘Aksel’i 2009 yılının Kasım ayında çıkardı. Aksel isimli bir çocuğun hikayesini anlatan 14 parçalık albüm satışa sunuldu. Grup bir yıl sonra 6 parçalık ‘Stereo Love’ isimli bir EP yayınladı. Aynı sene içerisinde ‘Aksel’in devamı niteliğinde 15 parçadan oluşan ‘Arve’ albümü çıktı. 2012’nin Ocak ayında Lara isimli albüm piyasaya sürüldü. Bu albüm Dilara Sakpınar’ın büyüleyici sesi ve etkili sözleriyle dikkat çekti. Albüme ayrıca İlhan Erşahin, Hakan Kurşun ve Arto Boyacıyan da farklı parçalarda konuk oldu. 123, 2014’te piyasaya sürdüğü son albümleri “Anja”nın ardından bugüne kadar yayınlanan parçalarından geniş bir seçki ile 10 Ocak Cumartesi akşamı Babylon ahalisiyle buluşacak.

Babylon sahnesinden 70’lerin Londra’sına uzanacağınız, müzik tutkusundan aldığı güç ile Queen'in efsanevi ismi Freddy Mercury'yi yaşatmaya devam eden Cingi bir Queen tribute grubu olarak vokal Selçuk Sami Cingi önderliğinde kuruldu. 12 yaşında başlayan Queen hayranlığını müzikal kariyerinin merkezine oturtmayı başaran Cingi ve grubu nostaljik rock tınılarını sevenleri yeni yılda bir kez daha 15 Ocak Perşembe akşamı Babylon sahnesinde karşılayacak.

Türk sanat müziğinin rock’la kucaklaştığı albümü "Develerle Yaşıyorum" ile büyük bir çıkış yapan Gaye Su Akyol, adeta sanat musikisinden uzaya fırlatılmış bir muhtırayla dinleyenlerin hayatlarına girdi. Bestesi ve güftesi kendine ait olan 9 eşsiz eseriyle Gaye Su Akyol'un müziği, yine kendisinin cümbüşlere ve kemanlara eşlik eden kadife sesiyle, yerinde bir Doğu-Batı sentezi olarak kulaklara taşınmak için 16 Ocak Cuma akşamı Babylon’da dinleyecinin huzurlarında olacak.

Babylon konser biletleri biletix.com adresinden ve Babylon gişesinden satın alınabiliyor.