Kültür Sanat Babylon'da bütün ezgiler bir arada!

Babylon'da bütün ezgiler bir arada!

07.04.2015 - 11:07 | Son Güncellenme:

Babylon bu hafta tüm müzikseverlerin yüzünü güldürecek organizasyonlara imza atıyor!

Babylonda bütün ezgiler bir arada

İngiliz elektro sahnesinin aranan ekibi Simian Mobile Disco’dan Jas Shaw, 11 Nisan Cumartesi gecesi DJ seti ile Babylon’a konuk oluyor. Müzik hayatlarına “Simian” ismiyle başlayan ve bugüne kadar dünyaca ünlü bir çok elektronik müzik festivalinde de boy gösteren ikili “Hustler”, “Never Be Alone”, “It's The Beat”, “Audacity of Huge”, “I Believe” gibi parçalarla dans pistlerine isimlerini altın harflerle yazdırdı. “Clock EP”, “Audacity Of Huge”, “Extra Temporary”, “Cruel Intentions”, “Temporary Pleasure” ve Defend Music etiketiyle yayınladıkları “Is Fixed” ile uluslararası alanda kendini kanıtlayan ikiliden Jas Shaw Babylon’da dinleyici ile buluşuyor.

House müziğin duayen isimlerinden Hernan Cattaneo doğduğu Buenos Aires topraklarının sıcaklığını unutulmaz setlerinden birine taşımak için 17 Nisan Cuma akşamı Tonight It's Your Time etkinlikleri kapsamında Babylon’a geliyor. 80’lerin house müzik denildiğinde simgeleşmiş isimleri Frankie Knuckles ve Derrick May’den etkilenen Cattaneo, kendine özgü mix tekniği ile birçok otorite tarafından dünyanın en iyi DJ'leri arasında sayılıyor.

Burcu Tatlıses, ilk albümü “Güzel Kokuyorum”un ilk konseriyle, 14 Nisan Salı akşamı Babylon’da sahne alıyor. Bugüne dek “Alagül” de dahil 17 albümde 40’dan fazla şarkı sözüyle yer alan, kendine özgü dili ve şarkılara inşa ettiği hikayelerle Burcu Tatlıses alışıldık “pop!” algısına yeni bir tanım getiriyor.

Balkan esintilerine yer verdikleri eğlenceli şarkıları ile Kolektif İstanbul, 15 Nisan Çarşamba akşamı Babylon sahnesinde yerlerini alıyor.. Değişik dönemlerde farklı müzisyenlerin bir araya gelmesiyle bugünkü halini alan Kolektif İstanbul, doğaçlama dendiğinde ülkemizde ilk akla gelen isimlerden birisi olarak öne çıkıyor. Anadolu ve Balkan müziğini farklı bir perspektifle harmanlayarak karşımıza çıkan ekip, caz ve funk müziği altyapılarını gittikleri diğer coğrafyalardaki müzik kültürleriyle birleştiriyor.

“Hayale Daldım” albümüyle alışıldık hip hop formlarının dışına çıkan ve canlı enstrümanlar kullanan Kamufle, 16 Nisan Perşembe akşamı Babylon’da sahneye çıkıyor.. 2004 yılında amatör kayıtlar yapmaya başlayan ve kısa sürede başarılı bir ivme yakalayan Kamufle, bugüne kadar 40’a yakın şehirde birçok festivalde sahne almış en yaratıcı lokal hip-hop isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Tüm Babylon konser biletleri biletix.com adresinden ve Babylon gişesinden satın alınabiliyor.