Kültür Sanat Badly Drawn Boy - İngiltere

Badly Drawn Boy - İngiltere

27.08.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

İngiliz indie dünyasının utangaç çocuğu Damon Gough, müzik dünyasında bilinen adı olan Badly Drawn Boy’u, “Sam & His Magic Ball” adlı yerel bir TV programından esinlenerek aldı.

Badly Drawn Boy - İngiltere



Manchester’daki the Generation X adlı barda Andy Votel ile tanıştıktan sonra Twisted Nerve Records etiketi ile ilk EP’sini yayınladı. “EP1” adını verdiği bu çalışma sadece 500 kopya basılmıştı. Tüm kopyaları hızla tükenen çalışma yıllar sonra koleksiyoncular tarafından en çok aranan parçalardan biri haline geldi. 2002 yılında, Q dergisi, Badly Drawn Boy’u, ölmeden önce izlenmesi gereken 50 sanatçı listesine koyduğunda dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Damon’ın adeta bir öykü anlatıcısını andıran kendine özgü vokal tekniği ve şarkı sözleri indie dünyasında kısa sürede parlamasını sağladı.

1998’deki “EP2”nin ardından aynı yıl XL Recordings etiketi ile EP3 yayınlandı. Road Movies ve My Friend Cubilas gibi şarkılar büyük ilgi görüyordu. Daha sonra hızla 1999 tarihli single “Whirlpool” geldi. Çalışkan Damon boş durmayıp aynı yıl “Once Around The Block” adında bir EP daha yayınladı. 

Haberin Devamı
Peşpeşe yayınlanan bu EP’lerin ardından Damon, ilk albümü için kolları sıvadı. The Hour of Bewilderbeast adını taşıyan albüm 2000 yılında Mercury ödülünü kazanırken albüm yaklaşık 300 bin satış barajını geride bırakmıştı.

The Weitz Brothers’ın yönetmenliğinde, Nick Hornby’nin kitabı About A Boy’un film versiyonu için bir soundtrack çalışması hazırlayan Damon, albümden 3 single yayınladı. 3. albümü “Have You Fed the Fish” ise daha çok gitarla birlikte artık daha pop bir Badly Drawn Boy’la tanıştırdı hayranlarını. Albüm Damon’ı uluslararası platformda bir yıldız haline getirirken, hemen ardından geniş kapsamlı bir ABD turnesi gerçekleşti. “One Plus One is One” adını verdiği albümün sonrasında EMI ile bir anlaşma imzaladı.

Yaklaşık 2 yıllık bir aradan sonra “Born in the UK” adındaki son albümüyle yeniden listelere dönen Badly Drawn Boy, albüm sonrasında başladığı uzun soluklu dünya turnesi kapsamında ilk kez İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak.

Rock'n Coke / Ana Sahne
1 Eylül Cumartesi, 16:40