Kültür Sanat "Başkaları da hissettiklerimi hissetsin istedim"

"Başkaları da hissettiklerimi hissetsin istedim"

25.02.2020 - 12:07 | Son Güncellenme:

Ezgi Pekel, yeni albümü "Bizim Gibiler" ile müzikseverlerin karşısına çıktı. MEYPOM'dan çıkan albümüyle dinleyicilere ulaşan Ezgi Pekel, müzikal yolculuğunu ve çalışmalarını anlattı.

Başkaları da hissettiklerimi hissetsin istedim

İhsan Dindar - milliyet.com.tr

Haberin Devamı

 

Bestelerinizin önemli bir bölümü lise günlüklerinize dayanıyor. O halde soralım; nasıl bir lise dönemi geçirdiniz? Ve bunlar müziğinizi nasıl etkiledi?

Sakin, uyumlu ve normal bir öğrenciydim. Okul yaşantımdan çok o dönem ailemin yurt dışında çalışmasının getirdiği bir miktar yalnızlık ve özlemden kaynaklı satırlardı günlük tutma rutinim. Zaten normalde de duygusal bir insan olduğum için yazdığım şarkılarda da melankolik hisler ön plandadır.

 

Profesyonel eğitiminiz kimya ve marka iletişimi üzerine. Ancak gördüğümüz kadarıyla müzik sizin için daha önemli. Yanılıyor muyum?

Evet kesinlikle. Okuduğum bölümlerle ilgili alanlarda çok çalışmadım. Birkaç sene bir reklam ajansında metin yazarlığı yaptım ama kurumsal hayatın bana göre olmadığını fark edip sadece müzik yapmaya karar verdim. Pişman da olmadım.

Haberin Devamı

 

2015 yılında müziğinizi insanlarla paylaşmaya başlamışsınız. Bu kararı nasıl verdiniz?

Sanırım bir süre sonra içimde biriktirdiklerimi tutamadım. Başkaları da duysun, anlattıklarımı anlasın, hislerimi hissetsin istedim. Müzik tek başına elbette güzel ama başkalarıyla paylaşınca daha da güzel.

Başkaları da hissettiklerimi hissetsin istedim

Sanırım Adana hem kariyeriniz hem de müzikal yolculuğunuzda özel bir yere sahip...

Müzikle burada tanıştım. Teklilerimi, albümümü burada kaydettim. Sahneye burada çıkmaya başladım. Bir sığınak gibi benim için Adana. Her yerini, her şeyini bildiğim ve her daim benim için “ev” olabilecek bir şehir ama tabii zamanı geldiğinde de kabuğumdan çıkıp yeni yollara, sokaklara, insanlara gitmeye de hazırım.

 

2020'ye yeni albümünüzle başladınız. MEYPOM'dan çıkan "Bizim Gibiler" albümünüzden bahsedebilir misiniz? Teklilerin ardından sizi albüme yönlendiren ne oldu?

Albümün her zaman daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz, tanıtabileceğiniz, tek bir şarkıya saklanmadan her duygunuzu başka başka melodilerle dans ettirebileceğiniz geniş bir yelpaze. O yüzden 8 şarkıdan oluşan “Bizim Gibiler”in her çeşit duyguyu dinleyene aktarabileceğine inanıyorum.

 

Ek olarak; albümde kimlerle çalıştınız.

Haberin Devamı

Albümü uzun zamandır birlikte müzik yaptığımız ama onun da ötesinde “ailem” diyebileceğim müzisyenler; Aykut Acarlar ve Caner Hız ile birlikte kaydettik. Albümdeki tüm gitarlar, 5 şarkının aranjesi, geri vokaller Caner’e, davullar, 3 şarkının aranjesi, bestesi ve miksler Aykut’ a ait. Ayrıca hala beraber aynı sahnede müzik yaptığımız Mert Ataözü bas gitarları, M. Erhan Gündoğdu da üflemelileri çalarak albüme katkıda bulundular.

 

Bundan sonraki süreçte nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz? Tekliler mi yoksa albüm çalışmaları mı ağırlıkta olacak?

Albüm kaydetmek uzun ve zorlu bir süreç. Tabii her zaman albüm kaydetmeyi tercih ederim ama müzikte arayı çok açmamak gerekiyor. O yüzden planım yeni albümü oluşturma sürecindeyken içinden bir şarkıyı tekli olarak dinleyiciyle buluşturmak olabilir.

 

Son soru; Önümüz bahar ve yaz. konserler konusunda bizimle paylaşacağınız bilgiler var mı?

Bu sene de geçen sene olduğu gibi Nisan ayında Çukurova Rock Festivali sahnesinde olacağım. Adana, Mersin, Hatay, ve Niğde’de kesinleşen konserler de var. Bunun dışında albüm tanıtımı için konser takvimi oluşturma çalışmalarımız devam etmekte.

Haberin Devamı

 

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr