Kültür Sanat Bavyera Kitap Ödülü Deniz Utlu’nun

Bavyera Kitap Ödülü Deniz Utlu’nun

09.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Almanya’nın en prestijli edebiyat ödüllerinden Bavyera Kitap Ödülü önceki akşam sahibini buldu. Kurgu kategorisinde üç ismin aday gösterildiği ödül “Vaters Meer” ile Deniz Utlu’ya verildi.

Bavyera Kitap Ödülü Deniz Utlu’nun

SERAY ŞAHİNLER / MÜNİH- Andreas Platthaus, Marie Schoeß ve Cornelius Pollmer’den oluşan jüri kararını, “Utlu’nun romanı harika bir anılar kitabı. ‘Babamı her şeyden önce kendimde arıyorum’ diyor kitabın anlatıcısı Yunus. Ve bu süreçte şiirin hem gücünü hem de derinliğini keşfediyor” sözleriyle açıkladı. Utlu ise ilham ve desteği için annesine teşekkür etti.

Haberin Devamı

Onur Ödülü Illies’e

Yazar, aynı kitabın henüz yayımlanmamış bölümleriyle 2021’de de Alfred Dublin Ödülü’nün sahibi olmuştu.  Jan Philipp Reemtsma’nın Alman şair Christoph Martin Wieland’in hayatını anlattığı 704 sayfalık biyografisi “Modern Alman Edebiyatının Mucidi” en iyi kurgu dışı kitap ödülüne layık görüldü. Bayern 2 Seyirci Ödülü Caroline Wahl’in ilk romanı “22 Bahnen”e verildi. Bavyera Başbakanı Onur Ödülü ise Türkçeye de çevrilen “1913, Fırtınadan Önce” adlı kitabın yazarı Florian Illies’in oldu.