Kültür Sanat Beyaz perde açık havada açılıyor

Beyaz perde açık havada açılıyor

09.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sıcak yaz gecelerini açık havada film izleyerek geçirmenin tam zamanı. Kaçırdıklarınız ve yeniden izlemek istedikleriniz için...

Beyaz perde açık havada açılıyor

Müjde Işıl- Yaz döneminin en sevilen sanat aktivitelerinden olan açık hava gösterimleri hızlı başladı. Temmuzdan eylüle kadar pek çok mekânda, sezonun iddialı yapımları ve klasik filmler yıldızlar altında seyirciyle buluşuyor. Bu etkinlikleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kalamış’ta yıldızlar altında

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin düzenlediği Yıldızlar Altında Sinema bu yıl da devam ediyor. Almodóvar’dan Fatih Akın’a, Petzold’den Carax’a, Atıf Yılmaz’dan Hitchcock’a uzanan geniş bir seçki Kalamış Atatürk Parkı’nda 6 Eylül’e dek her çarşamba ve pazar saat 21.00’de seyirciyle buluşuyor. Bugün “Mujeres al borde de un ataque de nervios/Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar”, 12 Temmuz’da “Roter Himmel/Kızıl Gökyüzü”, 16 Temmuz’da “Victor/Victoria”, 19 Temmuz’da “Mad Max”, 23 Temmuz’da “Duvara Karşı”, 30 Temmuz’da “Mauvais Sang/Kötü Kan”, 2 Ağustos’ta “Le salaire de la peur/Dehşet Yolcuları”, 6 Ağustos’ta “It’s a Wonderful Life/Şahane Hayat”, 9 Ağustos’ta “Riso amaro/Acı Pirinç”, 13 Ağustos’ta “Ah Güzel İstanbul”, 16 Ağustos’ta “Mon crime/Suç Bende”, 20 Ağustos’ta “Butch Cassidy and the Sundance Kid/Sonsuz Ölüm”, 23 Ağustos’ta “Charade/Öldüren Şüphe”, 27 Ağustos’ta “North by Northwest/Gizli Teşkilat”, 3 Eylül’de “Le bal” ile devam edip 6 Eylül’de de İspanyol yapımı animasyon “Chico & Rita” ile sona erecek.

Haberin Devamı

Beyaz perde açık havada açılıyor

“Baba”

Adalar’da ‘Sinemada’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı’nın ücretsiz düzenlediği Sinemada etkinliğinde, 20.45’teki gösterimlerin ardından film ekipleriyle söyleşiler de yapılıyor. Bugün Büyükada Atatürk Meydanı’nda “Zuhal”, Heybeliada Pazar Meydanı’nde “Ayna Ayna”, 10 Temmuz’da Büyükada Taş Mektep bahçesinde “Ouistreham/Ayrı Dünyalar” ve Heybeliada Pazar Meydanı’nda “La Belle Epoque/Yeni Baştan”, 11 Temmuz’da Büyükada Taş Mektep’te “Klondike” ve Heybeliada Pazar Meydanı’nda “El buen patron/İyi Patron”, 12 Temmuz’da Büyükada Taş Mektep’te “Orada”, Heybeliada Pazar Meydanı’nda animasyon “Yakari”, 13 Temmuz’da Büyükada Taş Mektep’te animasyon “Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor!” ve Heybeliada Pazar Meydanı’nda “Kar ve Ayı”, 14 Temmuz’da Büyükada Taş Mektep’te “Kör Noktada” ve Heybeliada Pazar Meydanı’nda “Düet” belgeseli, 15 Temmuz’da Büyükada Atatürk Meydanı’nda “Ela ile Hilmi ve Ali” ve Heybeliada Pazar Meydanı’nda “Karanlık Gece”, 16 Temmuz’da Büyükada Atatürk Meydanı’nda “Kurak Günler” ve Heybeliada Pazar Meydanı’nda “Aşk, Mark ve Ölüm” gösteriliyor.

Haberin Devamı

KüçükÇiftlik Film Kulübü

İstanbullulara yaz boyunca yemyeşil bahçe ortamında film izleme keyfi yaşatan KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması açılışını, tüm zamanların en çok hasılat yapan dördüncü filmi, James Cameron imzalı “Avatar: Suyun Yolu” ile 11 Temmuz akşamı açılıyor. Gösterimler 18 Temmuz’da “John Wick 4”, 25 Temmuz’da “Triangle of Sadness/Hüzün Üçgeni”, 1 Ağustos’ta “West Side Story/Batı Yakası’nın Hikâyesi”, 8 Ağustos’ta “Dune”, 15 Ağustos’ta “Rheingold/Ren Altını” ve 22 Ağustos’ta “Karanlık Gece” ile devam edip 29 Ağustos’ta “The Whale/Balina” ile sona erecek. Kapı açılış saati 19.30 ve film başlama saati 21.00 olan gösterimlerin biletleri biletinial.com’dan temin edilebilir.

Swissôtel The Bosphorus

Swissôtel’in 1000’den fazla dev ağacı içinde barındıran korusu Sultanpark’taki açık hava sinemasında yaz boyunca pazartesi günleri 21.00’de patlamış mısır ve içecek eşliğinde film izleniyor. 17 Temmuz’da “Bohemian Rhapsody”, 31 Temmuz’da “Green Book/Yeşil Rehber”, 7 Ağustos’ta “The Gentlemen”, 14 Ağustos’ta “Elvis”, 21 Ağustos’ta “La La Land” ve 4 Eylül’de “Leon” gösteriliyor. Biletler www.mobilet.com adresinde.

Haberin Devamı

Hillside City Club Etiler

Hillside City Club Etiler’in açık hava sineması, salı ve perşembe günleri saat 21.30’da başlıyor. 11 Temmuz’da “Aftersun/Güneş Sonrası”, 13 Temmuz’da “About My Father/Eyvah Babam”, 18 Temmuz’da “The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry/Harold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu”, 20 Temmuz’da “Daliland/Dali Diyarı”, 25 Temmuz’da “What’s Love Got to Do with It?/Aşkın Bununla Ne İlgisi Var?” ve 27 Temmuz’da “Maybe I Do/Belki Evet, Belki Hayır” var.

İzmir’de Yeniden Sinematek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz düzenlediği açık hava gösterimleri saat 21.00’de Tarihî Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’ndeki çim alanda gerçekleşiyor. 12 Temmuz’da “The Square/Kare”, 19 Temmuz’da “Emily”, 26 Temmuz’da “Licorice Pizza”, 2 Ağustos’ta “Le Otto Montagne/Sekiz Dağ”, 9 Ağustos’ta “The Whale/Balina”, 16 Ağustos’ta “Decision to Leave/Ayrılma Kararı”, 23 Ağustos’ta “Do The Right Thing/Doğruyu Seç”, 30 Ağustos’ta “Cairo Conspiracy/Cennetten Gelen Çocuk” ve 6 Eylül’de “Mon Crime/Suç Bende” seyirciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

İstanbul Yelken Kulübü

İstanbul Yelken Kulübü’nün açık hava sineması da sinemaseverlerin hizmetinde. 10 Temmuz’da “Syk Pike/İlgi Manyağı”, 13 Temmuz’da “Beautiful Disaster/Tatlı Bela”, 18 Temmuz’da “Kurak Günler”, 20 Temmuz’da “The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry/Herold Fry’ın Beklenmedik Yolculuğu”, 21 Temmuz’da “C’mon C’mon/Yaşamaya Bak” ve 31 Temmuz’da “Maybe I Do/Belki Evet, Belki Hayır” var. Biletler biletiniaal.com’dan ya da kulüp resepsiyonundan alınabiliyor.

Feriye Açık Hava Sinema Günleri

27 Eylül’e kadar devam edecek Feriye Açık Hava Sinema Günleri, mekânın 250 kişilik alanında gerçekleşecek. Sinemaseverler, standart ve VIP olmak üzere iki farklı alanda film izleyebilecek. Biletler Feriye’nin web sitesinden temin edilebiliyor. 14 Temmuz’da “Cafe Society”, 26 Temmuz’da “Carol”, 4 Ağustos’ta “Emily”, 9 Ağustos’ta “Jeux D’enfasts/Cesaretin Var Mı Aşka?”, 18 Ağustos’ta “Maybe I Do/Belki Evet, Belki Hayır”, 25 Ağustos’ta “Decision to Leave/Ayrılma Kararı”, 1 Eylül’de “The Whale/Balina”, 8 Eylül’de “Daliland/Dali Diyarı”, 15 Eylül’de “Aftersun/Güneş Sonrası”, 22 Eylül’de “La Belle Epoque/Yeni Baştan” ve 27 Eylül’de “Official Competition/Resmî Yarışma” gösteriliyor.

Beykoz Kundura’da yaz festivali

4-20 Ağustos tarihleri arasında Beykoz Kundura’da yedincisi gerçekleşecek Bir Yaz Gecesi Festivali’ndeki Restore Klasikler programı bu yıl, unutulmaz film müziklerinin yaratıcısı Nino Rota’ya odaklanıyor. Müziklerinde Rota’nın imzası olan beş klasik film, restore edilmiş kopyalarıyla yeniden seyirciyle buluşurken sessiz film programı da yaklaşık 100 yıl öncesinden sirk temalı filmleri usta müzisyenlerin canlı performansları eşliğinde gösteriliyor. Biletler beykozkundura.com’da. 4 ve 20 Ağustos’ta “La Dolce Vita/Tatlı Hayat”, 5 Ağustos’ta “8½”, 6 Ağustos’ta “Plein Soleil/Kızgın Güneş”, 18 Ağustos’ta “The Godfather/Baba” ve 19 Ağustos’ta “The Godfather Part II/Baba 2” gösteriliyor.