Kültür Sanat Beyazperde bu hafta dopdolu!

Beyazperde bu hafta dopdolu!

30.04.2015 - 13:27 | Son Güncellenme:

Sinema sevenleri bu hafta 9 yeni film bekliyor. Son yılların en büyük yapımlarından olan Yenilmezler: Ultron Çağı'da bu hafta vizyona giren filmler arasında. İşte bu hafta vizyona girecek olan yapımlar...

Beyazperde bu hafta dopdolu

Türkiye sinemalarında bu hafta 4'ü yerli 8 film vizyona girecek.

Haberin Devamı

Haftasonunu sinemada geçirmek istenler için bu hafta 9 yeni film sinema salonlarında izleyici ile buluşmayı bekliyor.

TEHLİKEYLE FLÖRT
Ozan, Çağatay ve Timsah'tan ibaret Flört, yaşadıkları mahallenin düğünlerinde, orkestrada minnet rica çalarak müzisyenlikten para kazanmaya çalışmaktadır. Para kazanırken kendi müzik türlerinden ödün vermek istemeyen 3 kafadar, istedikleri albümü çıkartacak yapımcıyı bir türlü bulamazlar. Çaldıkları bir düğünde kendi müzik tarzlarını davetlilerle paylaşmak zaten bir hatayken, üstüne üstlük Ozan gelinle 'flörtleşmeye' başlar! Kendilerini işsiz bulan ve daha kötüsü çevrede sürekli alay konusu olmayan başlayan üçlü, çareyi en son kendi paralarını ortaya koyarak albüm çıkartmakta bulurlar. Fakat cepleri bomboştur...
Filmin senaristliğini grub üyeleriyle birlikte Murat Özsoy üstlenirken, yönetmen koltuğunda Murat Şenöy yer alıyor. Oyuncu kadrosunda Ozan Kotra, Çağatay Kehribar ve Hakan Çağlar olarak Flört üçlüsünü izleyeceğimiz yapım, Limon Film imzasını taşıyor.

Haberin Devamı

Beyazperde bu hafta dopdolu

İşte Tehlikeyle Flört filminin fragmanı tıkla izle

YENİLMEZLER ULTRON ÇAĞI

İlk filmin başarısının ardından ikinci film için kolları sıvayan Avengers ekibi bu filme bütün kahramanları dahil ediyor; bu kez Thor, Iron Man, Kaptan Amerika ve Hulk'ın yanısıra Hawkeye, Nick Fury ve Black Widow da maceraya katılıp sürprizini koruyan beklenmeyen düşmanlara karşı savaşıyor. Bu kez hiç olmadığı kadar aksiyonlu bir macerayı vadeden film, her bir kahramanın kişisel yaşamına ve aralarındaki ilişkilere vurgu yapmayı hedefliyor. Iron Man, barışın sağlanması için bekletilen bir sistemi yeniden başlatmak ister fakat işler hiç de umduğu gibi gitmez. Bunun üzerine Thor, Kaptan Amerika, Hulk, Nick Fury, Black Widow ve Hawkeye yeniden bir araya gelir. Ultron adıyla bilinen James Spader ise bütün acımasızlığıyla ilerlemekte ve insanoğlunun soyunu tüketmek için korkunç planlar peşindedir. Yenilmezler bir araya gelip savaş başladığında, yeni gizemli karakterler ve gizli ittifaklarla gerilimin dozu iyice artar.

Haberin Devamı

Beyazperde bu hafta dopdolu

İşte Yenilmezler Ultron Çağı filminin fragmanı tıkla izle

EZAN

Ali asi ve asabi bir gençtir ve bu sebeple de hç bir işte tutunamamaktadır. Genç adamın bu asabiyeti,
daha önce olduğu gibi yeni işinden de kovulmasına sebep olmuştur. Ali işten kovulduğu akşam, aşırı alkol almıştır. Bardan çıkışta çiçek satan küçük bir kız çocuğuna çarpar ve kızın öldüğünü düşünerek olay yerinden kaçar. Ne var ki bu kaza genç adamın yakasını kolay kolay bırakmayacaktır. Olay yerinde düşürdüğü yüzük kullanılarak geç adama büyü yapılır. Kendisine yapılan büyü sonrasında annesini kaybeden Ali, köyüne geri dönmeye karar verir. Amcasının oğlu Mehmet’in define vaadi cinler tarafından kaçırılmaları ile son bulunca en yakın arkadaşı Cengiz ve eşi Zeynep; Ali’yi aramak için köye gelirler. Köyün gizemli hocasının katılımı ile korku ve gerilim dolu bir maceraya atılırlar.
Yerli gerilim sinemasının taze örneklerinden biri olan Ezan filminin yönetmenliğini ve senaryosunu Fuat Yılmaz üstleniyor.
Beyazperde bu hafta dopdolu
AŞKI BULUNCA
Sanatçı Liam Price’ın hakkında ölümüne dair iddialar ortaya çıkar. Liam bu iddiaları yalanlamaktansa suskunluğunu korur zira eskisi kadar ilgi görmeyen resimlerinin satışları bir anda patlamıştır. Liam Price erkek kardeşinin kimliğine bürünerek yaşamına devam eder. Fakat kısa süre sonra hayatına gazeteci McKenzie girer. McKenzie'ye göre intihar eden ressam hikayesi ilgi çekici bir haber malzemesidir. Liam, gazeteci McKenzie'den çok etkilenir sonuçta aşk iki tarafın da planlarını alt üst edinceye kadar oyun devam edecektir.
Yönetmenliğini ve senaristliğini Lulu Wang’ın üstlendiği filmin başrolünde Jack Huston yer alırken kadroda kendisine Brit Marling, Lambert Wilson,Tom Schilling ve Alexander Fehling gibi isimler yer alıyor. 1 Mayıs 2015’de Bir Film dağıtımıyla vizyona girmeye hazırlanıyor.
Beyazperde bu hafta dopdolu

Haberin Devamı

İşte Aşkı Bulunca filminin fragmanı tıkla izle

Haberin Devamı

GURULDAYAN KALPLER
Yarım Elma, Geniş Aile gibi sevilen televizyon işlerine imza atan yönetmen ve senarist Ömer Uğur’un 10 yıl aradan sonra yeniden kamera arkasına geçtiği uzun metrajlı filmi, toplum içerisindeki sınıfsal farklılıkları sanatın birleştirici gücü açısından ele alıyor. Komedi türündeki filmde heykeltraş bir kadın ile onun atölyesinde yeni işe başlayan vasıfsız bir işçinin hikayesi anlatılıyor. Sanatın değiştirici ve dönüştürücü etkisi bu iki insanın ilişkisi çerçevesinde sorgulanıyor.
Filmin başrollerinde ise Devin Özgür Çınar, Algı Eke, Necip Memili, Tanju Tuncel yer alıyor.
Beyazperde bu hafta dopdolu
KARLAR KRALİÇESİ 2
2012 yapımı Karlar Kraliçesi'nin devamı olan filmde kahramanlarımız heyecan dolu yeni bir maceraya atılıyor. İlk filmde Karlar Kraliçesi'nin laneti sonrasında yaşananlar sona ermiştir. Cüce Orm nihayet sağ salim evine döneceği için mutludur. Ancak şehre geri döndüğünde düşündüğünden daha zorlu bir hayatla karşılaşır. Artık sıradan bir madencidir ve bu haliyle güzel cüce prensesine ulaşmak bir hayli zordur.
Orm kahramanlık hikayelerini biraz cilalayıp ün kazanmaya karar verir, fakat söylediği her yalan yeni bir yalanı doğurunca kendini eski dostları Gerda, Kai ve Luta ile tekrar bir araya geleceği bir maceranın ortasında bulur.

Beyazperde bu hafta dopdolu

İşte Karlar Kraliçesi 2 filminin fragmanı tıkla izle

TOZ RUHU

37 yaşındaki Metin, İstanbul’da hayatını gündelikçilik yaparak kazanan bir adamdır. Kendi küçük dünyasında mutlu bir hayatı vardır. Hayranı olduğu arabesk müzik için besteler yapar. Bir gün yeğeni Ümit askerlik tayini ile İstanbul'a gelir e Metin'i ziyaret eder. Bu ziyaret ile yaşamı bir süre sekteye uğrayan Metin, esas olarak yanında çalıştığı Suzan Hanım’ın diğer gündelikçisi Neslihan’ın eve gelmesiyle alt üst olur. Bu iki kişi de kendi hayatlarında, kendi yollarına gidince Metin gene küçük dünyasında, yalnız başına kalır. Ta ki bir televizyon programı onu konuk olarak çağırıncaya dek!
Toz Ruhu'nun başrollerinde Tansu Biçer, Nihal Koldas, Settar Tanrıöğen gibi ünlü oyuncular var. Filmin yönetmen koltuğunda ise; Nesimi Yetik oturuyor.
Beyazperde bu hafta dopdolu
YOLUNDA A.Ş. ÇİNÇİN BAĞLARI
Ankara’nın fenomen internet dizisi Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları şimdi de beyazperdede! Ankara’nın Çinçin Bağları mahallesinde doğup büyümüş Fehmi Kır ve arkadaşlarının Ankara sokaklarında "yolunda" olma hikayesi. Yönetmeni Emre Budak ve senarist Hasan Göktaş aynı zamanda filmin de oyuncuları. Diğer oyuncu kadrosu ise; Erdağ Yenel, İbrahim Aymergen, Cezmi Baskın, Tuna Orhan, Defne Yalnız'dan oluşuyor.
İlk olarak internette izleyici karşısına çıkan 'Yolunda A.Ş Bir Ankara Dümeni" gösterime girdiği ilk günden itibaren sosyal medyada bir fenomen haline dönüşerek izlenme rekorları kırmıştı. 1 Mayıs 2015’de Chantier Films dağıtımıyla Han Yapım tarafından vizyona girecek.
Beyazperde bu hafta dopdolu
TOPRAĞIN TUZU
Fotoğraf sanatçısı ve kaşif Sebastião Salgado, kırk yıl boyunca insanlığın her daim değişime uğrayan karakterinin izini sürüp dünyanın yakın tarihte deneyimlediği açlık, göç ve uluslararası anlaşmazlıklar gibi önemli olaylara tanık olmuş ve bunları ölümsüzleştirmişti. Sanatçı bu kez modern uygarlık tarafından henüz zarar görmemiş toprakların keşfine çıkıp Vrangel Adası, Batı Papua ve Brezilya'nın Panatanal bölgesi gibi yerlerde sıradışı çekimler yapıyor.
Belgesel, bir fotoğrafçının oğluyla çalışma ilişkisine ve Salgadoların aile yaşantısına da değinen dokunaklı bir çalışma. Salgado'nun bu doğa turunda yönetmenlik olarak ona eşlik eden isimler, kendi oğlu Juliano Ribeiro Salgado ve ünlü yönetmen Wim Wenders.
Beyazperde bu hafta dopdolu