Kültür Sanat Beyoncé ve Jay-Z, Basquiat’nın önünde

Beyoncé ve Jay-Z, Basquiat’nın önünde

29.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Basquiat’nın uzun zamandır görünmeyen hatta halktan saklanan 1982 tarihli “Equals Pi” adlı tablosu Tiffany’nin reklam kampanyasında ortaya çıktı.

Beyoncé ve Jay-Z, Basquiat’nın önünde

Beyoncé ve Jay-Z, Tiffany’nin “About Love” adlı kampanyası için Basquiat’nın tablosunun önünde poz verdi. Brooklyn doğumlu sanatçı Jean-Michel Basquiat’nın “Equals Pi” tablosu müzelerde sergilenen, müzayedelerde rekor fiyatlara satılan diğer eserlerinin aksine yaklaşık kırk yıl boyunca özel koleksiyonlarda kaldı, neredeyse tamamen dünyadan gizlendi. Tablo, Tiffany’nin kampanyasında görünmeden önce iki mücevher patronu Alberto ve Stefania Sabbadini’nin koleksiyonunda bulunuyordu ve Andy Warhol, George Condo, Anselm Kiefer, Damien Hirst, Cindy Sherman ile René Magritte’in eserleriyle birlikte Milan’daki dairelerinin içinde saklanıyordu. Aile tabloyu 1996 yılında Sotheby’s Londra’nın müzayedesinden yaklaşık 253 bin dolara satın aldı. WWD tarafından yayınlanan bir rapora göre, Sabbadiniler yakın zamanda onu özel olarak lüks mücevher markasına bilinmeyen bir meblağ karşılığında sattı.

Haberin Devamı

Daha önce tabloyu almıştı

Basquiat koleksiyoncusu Larry Warsh, “Tiffany’nin ‘Tiffany’de Kahvaltı’ filmine gönderme yapan tek tabloyu bulması gerçekten inanılmaz. Harika bir iş birliği ve bu seriden gerçekten önemli bir çalışma” yorumunda bulundu. Fotoğrafta Beyoncé, 1961 yapımı “Tiffany’de Kahvaltı” filmindeki Audrey Hepburn’ün elbisesinden ilham alan, elmas işlemeli siyah bir kıyafet giyiyor. Jay-Z ise Basquiat’nın 1985’te New York Magazine’in kapağında giydiyi giysiye göndermede bulunuyor. Jay-Z, 2013 yılında da Sotheby’s’den 4.2 milyon dolara Basquiat’ın “Mecca” adlı tablosunu satın almıştı.