Kültür Sanat Bienal, radyodan sesleniyor

Bienal, radyodan sesleniyor

04.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bienal’in yeni mekânı Açık Radyo. Bienal etkinlikleri kapsamında hazırlanan Radyo Bienal programına birçok sanatçı, araştırmacı, akademisyen ve edebiyatçı konuk olacak

Bienal, radyodan sesleniyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 17.  İstanbul Bienali bu yıl ilklere ev sahipliği yapıyor. Daha önce şehrin farklı mekânlarına yayılan bienal bu yıl ilk kez radyodan sanatseverlere seslenecek. Bienalin hem katılımcısı hem de mekânlarından biri olarak konumlanacak Açık Radyo 95.0, her Pazartesi 15.30’da Radyo Bienal başlıklı yeni bir programa ev sahipliği yapacak. 25 Ekim’e kadar sürecek program, farklı disiplinlerden birçok sanatçı, araştırmacı, akademisyen ve edebiyatçıyı ağırlayacak. Küratörlüğünü Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in üstlendiği bienal böylece radyo aracılığıyla güncel sanatın sınırlarını genişletmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

17.İstanbul Bienali katılımcılarının Açık Radyo’ya özel üretecekleri işler, arşiv sesleri, ses müdahaleleri, söyleşiler ve şiir okumalarını içerecek program vasıtasıyla, bienal kapsamındaki pek çok projeye ait farklı üretimler bienal izleyicisiyle ilk defa radyo üzerinden izleyiciyle buluşacak. Zeyno Pekünlü tarafından hazırlanan 17. İstanbul Bienali’nin kamusal programı da farklı disiplinlerden birçok sanatçı, araştırmacı, akademisyen ve edebiyatçıyı Açık Radyo’da konuk edecek. ”Radyo Bienal” programı acikradyo.com.tr üzerinden dinlenebilinir. Bienal hakkında detaylı bilgi bienal.iksv.org adresinde.