Kültür Sanat Billie Eilish ile bilboard’lara Türk imzası

Billie Eilish ile bilboard’lara Türk imzası

10.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dijitalden sanat olur mu tartışılırken genç illüstrasyon sanatçısı Yaşar Vurdem’in Billie Eilish çalışması Adobe tarafından satın alınarak ABD’de bilboardları süslemeye başladı bile

Billie Eilish ile bilboard’lara Türk imzası

Seyhan Akıncı - Onun yolu küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu çizimle dijital teknikleri buluşturmasıyla ABD’ye çıktı. Billie Eilish çalışmasıyla Adobe’nin dikkatini çeken Yaşar Vurdem, markanın global reklamlarında çalışmasını kullandığı ilk Türk sanatçı oldu. Vurdem’in Billie Eilish dijital illüstrasyon çalışması Las Vegas ve California’daki bilboardları süslüyor şimdilerde. Erciyes Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden bölüm ve fakülte birinciliğiyle mezun olan Vurdem, tezini de “Dijital İllüstrasyonun Evrimi” üzerine yapmış. “Adobe’nin çalışmamı takdir etmesi ve satın alması karşılaşabileceğim en güzel gelişmelerden biri oldu. Adobe 2021 Billie X Adobe kampanyası kapsamında Billie Eilish’i reklam yüzü olarak seçmişti. İllüstrasyonlarını yaptığım Billie Eilish’i Instagram sayfamda ve portfolyo sitelerimde yayınlamıştım. Bu da markanın dikkatini çekmiş. Görüşmelerimiz oldu ve daha sonra illüstrasyonum billboardlarda görünmeye başladı.

Haberin Devamı

Adobe daha önce birçok sanatçının çalışmaları üzerine iş birliği yaptı, bir ilk olarak Adobe’nin global reklamlarında çalışmalarını kullandığı ilk Türk oldum” sözleriyle anlatıyor başarısının perde arkasını Yaşar Vurdem.

Billie Eilish ile bilboard’lara Türk imzası

Kadın portreleri

Lisans eğitimi boyunca geleneksel çizimler ürettiğini söyleyen Vurdem, yaklaşık beş yıldır dijital çizimler üretiyor. Onu bu alana yönlendirense dijital oyun illüstrasyonları, kitap kapakları ve bilim-kurgu görselleri olmuş. “Çalışmalarımın çoğunu kadın portreleri oluşturuyor. Parlak renkler, parlamalar, çiçekler uzun zamandır kullandığım ve vazgeçilmezim olan detaylar. Hem teknik hem de içerik açısından farklı şeyler denemeyi, deneysel çalışmalar yapmayı severim. Tuhaf, gizemli, sembolik detaylar eklemeyi, portrelere dramatik, dinamik etkiler katmayı da... Bana göre anlatım dilini, konuyu etkin kılan, ışık ve gölgenin portre ile etkileşimidir” diyor Yaşar Vurdem.

Haberin Devamı

Hedefi büyük

Kariyerine bağımsız dijital illüstratör olarak devam eden Vurdem, akademisyenlik de yapmak istediğini belirtiyor. Adobe tarafından satın alınan çalışması sonrasıysa akademisyenlik için yurt içi ve dışından köklü üniversitelerden ve önemli ajanslardan teklifler almış.

Yabancı, yerli reklam ajansları, oyun stüdyoları, sanatçılar ve modellerle ortak çalışmalar yapan genç isim bugüne kadar Tanner Patrick, Cem Adrian, Melek Mosso gibi sanatçıların albüm kapağı illüstrasyonlarına imza attı. Hedefiyse büyük: “Bu yıl Cem Adrian ve Günay Acar’ın “Pervane”, Melek Mosso’nun “Sarıla Sarıla” albüm kapağı illüstrasyonlarını yaptım. Sanatçılarla yürüttüğüm yeni projeler var, yakın zamanda paylaşıyor olacağım. Severek dinlediğim Lana Del Rey, Dua Lipa, Rihanna gibi isimlerin albüm kapaklarını yapmak isterim.”