Kültür Sanat Bodrum Caz Festivali ‘dayanışma’ için

Bodrum Caz Festivali ‘dayanışma’ için

29.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Caz Derneği’nce düzenlenen Uluslararası Bodrum Caz Festivali, 1 Eylül’de başlıyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenen ve European Jazz Network üyesi olan festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Bodrum Belediyesi, işletmecileri ve sanatseverleri tarafından da destek görüyor.

Bodrum Caz Festivali ‘dayanışma’ için

Festivalle, müziğin iyileştirici gücü sayesinde, bölgede yaşanan zor günlerin etkilerini biraz da olsa azaltılmaya çalışılacak.

Haberin Devamı

“Akdeniz Kardeşliği”

Bodrum’un yaralarını sarmaya destek olmak amacıyla satılan her bir biletin 10 TL’lik bölümü, felaketlerin telafisi için oluşturulan fona devredilecek. Bu yılki teması “Akdeniz Kardeşliği” olarak belirlenen festivalde aynı zamanda, Rodos Caz Festivali ile kardeş festival olarak karşılıklı sanatçı değişimi gerçekleştirilecek. 

Kerem Görsem Trio ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın açılışı yapacağı festivalde Jazz Fragile, Murat Arkan, Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars, Tanini Trio gibi isimler sahne alacak. 11 Eylül’e kadar sürecek festivalde Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü ve daha birçok yerde birbirinden özel konserler, sergiler, caz atölyeleri yapılacak. Kimi etkinliklerin ücretsiz izlenebileceği festivalde, konser ücretleri 55 TL’den başlıyor. Ayrıca, aynı gün aynı mekânda olacak etkinlikler de tek biletle izlenebilecek.