Kültür Sanat Bomba gibi bir Vodafone İstanbul Calling festivali!

Bomba gibi bir Vodafone İstanbul Calling festivali!

03.04.2013 - 16:39 | Son Güncellenme:

01 Mayıs – 30 Ağustos arasına yayılan 120 günlük bir müzik maratonu!

Bomba gibi bir  Vodafone İstanbul Calling festivali

Pozitif Live tarafından gerçekleşecek olan Vodafone İstanbul Calling, İstanbul’un en uzun soluklu şehir festivali olmaya hazırlanıyor. Onlarca dünya starı, 20’ye yakın etkinlik, şehre yayılan pek çok önemli mekanda konser, panel, atölye çalışmaları, partiler ve daha pek çok fazlası bu sene festival bünyesinde şehri ele geçirecek. Vodafone ana sponsorluğu ve Garanti Bankası resmi sponsorluğunda dört aya yayılan ve farklı müzik türlerini bünyesinde barındıracak olan festival 2013 yazında Türkiye’nin kültür-sanat gündemine oturmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da son yıllarda giderek yükselen “merak uyandıran şehir” imajını , müziğin gücü ile birleştiren bu festivalde BJK İnönü Stadyumu ve Parkorman gibi mekanların yanı sıra Babylon, Babylon Lounge, Salon İKSV, Milk Gallery, SAE, Maçka Parkı, Göztepe Parkı ve Pera Müzesi gibi mekanlar da yan etkinlikler için kullanılacak.

Dance Day: The Prodigy, Basement Jaxx & Jaguar Skills ve Alternative Park: Thirty Seconds To Mars & !!! (chk chk chk) Biletleri Bugün Satışta

Dans ve müziğin bir arada olduğu, gelenlerin kulaklarının pasını giderecek güçte bir ses, ışık ve görkemli görsel şovların yer alacağı Dance Day konser serisinde dünya çapında bu müzik türünde ün kazanmış isimler festival severleri dans müziğinin sınırlarında bir yolculuğa çıkaracak. Katılımcılar, 29 Haziran Cumartesi sırasıyla Jaguar Skills, Basement Jaxx ve The Prodigy’nin sahne alacağı gecede dans müziğinin doruklarına ulaşacak. İlerleyen günlerde bu konser serisine yerli ve yabacı isimler eklenmeye devam edecek.

Haberin Devamı

The Prodigy: Dans müziğinde gerçek anlamda tarih yazmayı başaran The Prodigy bugüne kadar dünya çapında 16 milyondan fazla albüm satışına imza attı ve Chemical Brothers, Fat Boy Slim gibi dans müziğinin önde gelen isimleriyle anılmayı başardı. Elektronik müzik dünyasının bir numaralı canlı performansına sahip ismi, The Prodigy’nin tarzı hızlı ritimler, gürleyen baslar, şiddetli tonlar ve kısmi vokaller ile arasıra yavaşlayan tempo gibi çılgın bir karışımdan oluşuyor.

1998’de BRIT Awards "Best Dance Act"i kazanan grup 2002’de yayınlanan “Smack My Bitch Up” parçasıyla MTV listelerinde 1 numarada yer aldı. Grubun sayısız Grammy ve MTV Müzik ödülleri adaylığı bulunuyor.

Basement Jaxx: 1990'ların sonlarında adlarını duyuran Basement Jaxx, 2002 ve 2004 yıllarında "Best Dance Act" BRIT ödülünü kazandı. Prodüksiyon ikilisi Güney Londra'da 90'lı ve 2000'li yılların en saygın ve en popüler progressive house parçalarını yayınladı. "Where's Your Head At?" 2002’de dünya çapında büyük bir hit oldu. 47. Grammy ödüllerinde Buxton ve Ratcliffe "Best Electronic/Dance Album" ödülünü kazandı. Bugüne kadar ikilinin bazı parçaları Justin Timberlake, Missy Elliott gibi isimler tarafından uyarlanarak seslendirildi.

Haberin Devamı

Jaguar Skills: İngiliz asıllı DJ, BBC radyolarında yaptığı mixlerle ün kazandı. Jaguar Skills, 90’lıların Hip-Hop’unu, 80’lilerin Pop ve 70’lilerin caz ritimleriyle birleştirerek mash-up DJ olarak anılmaya başlandı. Babası da DJ olan Jaguar Skills, miras olarak büyük bir plak koleksiyonuna sahip oldu ve bu koleksiyondan sürekli ilham aldı. Bugüne kadar onlarca farklı radyo istasyonunda 100’ün üzerinde parça yayınlayan Jaguar Skills yarattığı etkileyici mix tape’ler gece hayatının nabzını tutmaya devam ediyor.

23 Haziran’daki Vodafone İstanbul Calling’in indie müzik konser serisinin devamı niteliğindeki Alternative Park gününde sahne alacak en önemli isim belli oldu. Amerika’nın alternatif rock camiasında ses getirmiş grup Thirty Seconds To Mars, benzersiz sahne şovları ve gerilimi yüksek duruşlarıyla Parkorman seyircisini 30 Haziran Pazar akşamı yerden kesecek. Gecenin açılışını ise yine Amerikalı dans-punk grubu !!! (chk chk chk) yapacak. Bu muhteşem günde sahne alacak diğer isimler çok yakın zamanda websitesi üzerinden duyrulmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Thirty Seconds To Mars: Aktör olarak tanınan Jared Leto (Requiem for a Dream ve Fight Club filmlerinden) 30’lu yaşlarının ortasına geldiğinde müziğe olan ilgisini bir üst noktaya taşımaya karar vererek kardeşi, baterist Shannon Leto ile birlikte 1998 yılında Thirty Seconds to Mars’ı kurdu. Grubun ismi içinde bulunduğumuz toplumun ne kadar hızlı ve değişken olduğunu simgeleyen nitelikte aslında dünyadan kaçışın sadece saniyelik uzaklıkta olabileceğini ileri sürüyor.

Thirty Seconds To Mars, Güney Kaliforniya çıkışlı büyüleyici ve yaratıcı bir grup. 2000’lerde başarı bulan grup asıl ününü 2005’te platinum satan "A Beautiful Lie" albümü ile buldu. Grup son olarak bir ilke daha imza atarak yeni parçaları "Up in the Air"i NASA ve SpaceX işbirliği ile Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan uzaya yollayacak. Uzaya Dragon kargo kapsülü taşıyan Falcon 9 roketiyle Tom Mashburn’un karşılamasını yapacağı Uluslararası Uzay İstasyonu’na varacak. Leto ve grup arkadaşları bir önceki albümleri "This Is War" için yaptıkları 2 sene süren turnede tek bir albümle yapılan konser sayısıyla Guiness Dünya Rekorlarına girmistir (6 kıtada 60 ülke 311 den fazla konser).

Haberin Devamı

!!! (chk chk chk) : 1996 yılında Sacramento, Kaliforniya’da oluşan, dans-punk grubu !!!, ilginç isimleriyle de tanınan bir grup haline gelmeyi başardı. Aynı zamanda “chk chk chk” diye de telaffuz edilen grubun adı, üyelerin izlediği ve çok etkilendiği “The Gods Must Be Crazy” filmindeki bir sahneden geliyor.

Kendi adını taşıyan grubun ilk albümü 2000’de Gold Standard Laboratories tarafından yayınlandı. 2003’te "Me and Giuliani Down By the School Yard" parçası house temposuyla güçlü basların birleşimiyle ünlü Footloose müzikali’nin ana soundtrack’i olmayı başardı.

Grubun beşinci albümü THR!!!ER İngiltere ve Amerika’da 29 ve 30 Nisan 2013 tarihinde piyasaya sürülecek.

Iron Maiden, Tiesto, Sigur Rós ve The National Bilet Satışları Devam Ediyor!

2013 yazının en iddialı Rock turnesi Maiden England ile Iron Maiden 26 Temmuz akşamı Vodafone İstanbul Calling kapsamında Beşiktaş İnönü Stadyumu’ndaki son konseri vermiş olacak. 7 Haziran Cuma akşamı gerçekleşecek Tiesto konserindeyse müzikseverleri elektronik dans ve house ziyafeti bekliyor.

Zengin programı, İstanbul’un dört bir yanına dağılan mekanlarda gerçekleşecek etkinlikleri ile yüzbinlerle buluşmayı hedefleyen Vodafone İstanbul Calling’in görkemli programını takip etmek için www.istanbulcalling.com adresini takipte kalın!

Konser Biletleri ve Fırsatlar: Tüm konser biletleri Biletix ve Garanti Paramatiklerden temin edilebilinir.Ayrıca tüm konserlerde satışa sunulacak yiyecek ve içeceklerde Garanti kredi kartlarına %20 indirim sağlanacaktır.

VODAFONE İSTANBUL CALLING PROGRAMI:

ETKİNLİK İSMİ ETKİNLİK TARİHİ MEKAN

RIHANNA 30 Mayıs 2013 Perşembe BJK İnönü Stadyumu

TIESTO 07 Haziran 2013 Cuma BJK İnönü Stadyumu

IRON MAIDEN, ANTHRAX & VOO DOO SIX 26 Temmuz 2013 Cuma BJK İnönü Stadyumu

INDIE PARK - THE NATIONAL 23 Haziran 2013 Pazar Parkorman

SIGUR ROS 02 Temmuz 2013 Salı Parkorman

DANCE DAY - THE PRODIGY, BASEMENT JAXX & JAGUAR SKILLS 29 Haziran 2013 Cumartesi BJK İnönü Stadyumu

ALTERNATIVE PARK - !!!, THIRTY SECONDS TO MARS 30 Haziran 2013 Pazar Parkorman

URBAN & HIP-HOP DAY: SNOOP DOGG, CEE LO GREEN & NAS 07 Temmuz 2013 Pazar BJK İnönü Stadyumu

PLACEBO 16 Ağustos 2013 Cuma Parkorman

KESHA 21 Temmuz 2013 Pazar Parkorman

YAN ETKİNLİKLER

Discovery @ Babylon: Brigitte, Skip & Die ve Lemonade, Stubborn Heart & Sohn, Birth of Joy 01- 04 Mayıs 2013 Babylon

Brooklyn Vapuru 15 Mayıs Çarşamba Babylon

Public Service Broadcasting 06 Haziran Perşembe Babylon

David Lynch Presents Chrysta Bell 12 Haziran Çarşamba Babylon

Derrick May & Jimmy Edgar 28 Haziran Cuma Babylon

ATÖLYE ve PANELLER