Kültür SanatBrad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk

Brad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk

03.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl 50. senesini kutlayan Milliyet Sanat dergisi ağustos ayı için yine okurlarına oldukça özel bir sayı hazırladı. Milliyet Sanat Ağustos 2022 sayısının kapağına, bu ay vizyona giren “Bullet Train/Suikast Treni”nde karşımıza talihsiz bir suikastçı olarak çıkan ve filmin neredeyse hiçbir sahnesinde dublör kullanmayan Brad Pitt’i taşıyor.

Brad Pitt’le ‘Suikast Treni’nde yolculuk

Sevin Okyay, Pitt’in sinema yolculuğunu anlatırken, Burçin S. Yalçın kapağa konu olan film hakkında bir değerlendirme kaleme aldı. Sinema sayfaları ayrıca, Sandra Bullock’un sinema hayatını ve “Nope/Hayır” ile beyaz perdeye konuk olan, günümüz korku sinemasının en önemli isimlerinden Jordan Peele’in bu tür ile ilişkisini ve getirdiği yenilikleri okuyucuya aktarıyor.  

Haberin Devamı

Ana sanat dalı caz 

Asu Maro Ayın Söyleşisi’nde; sesi, yorumu, sahne performansıyla neredeyse yarım asırdır müziğimizde kendine has bir yere sahip Nükhet Duru ile sohbet ediyor. 21 Ağustos’ta Parkorman’da konser verecek olan, müziğin karanlık yıldızı Nick Cave’in son dönemi ve izleyiciyi nasıl bir deneyimin beklediğine dair bir haberle başlayan müzik sayfalarında, Beyonce’nin tam altı yıl sonra çıkardığı yeni albümü “Renaissance” ile ilgili eleştiri; Almanya’da yaşayan üçüncü nesil Türklerden Derya Yıldırım’ın söyleşisi; Kemal Küçük’ün, caz müziğin 100 yıl sonra da olsa artık bir devlet konservatuvarında ana sanat dalı olarak yer alması hakkındaki yazısı müzikseverleri bekliyor. 

Derginin plastik sanat sayfaları, dünyanın en önemli sanat etkinlikleri arasında yer alan Documenta’nın 15. edisyonuna yer veriyor. Ayrıca Murat Germen’in, Anadolu’nun en iyi korunmuş antik kentlerinden Sagalassos’tan ilham alan yeni fotoğraf sergisi; Amerikalı sanatçı Jonathan Monaghan’ın, dijital çağın geleceği nasıl şekillendireceğine dair endişeleri gözler önüne serdiği Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Şaşaa” yer alıyor.  

Haberin Devamı

Kadın hikâyeleri 

Derginin sahne sanatları sayfalarında, pandemi sonrası daha da çoğalan tek kişilik kadın oyunlarında hikâyelerin kahramanlarına hayat veren oyuncuların söyleşileriyle yazar ve yönetmen Özen Yula’nın geçen ay kaybettiğimiz efsane tiyatro yönetmeni Peter Brook’u anlattığı yazısı bulunuyor. Edebiyat sayfalarında Javier Marias’ın “Vahşiler ve Duygusallar” adlı yeni kitabı vesilesiyle futbol ve edebiyat üzerine keyifli bir toparlama; Yiğit Bener’in titiz çalışmasıyla hazırlanan “Yazınsal Akrabalıklar-Benerler” başlıklı külliyat ve Cengiz Aytmatov’un otobiyografik kitabı “Çocukluğum” üzerine konulu içerikler okurlarla buluşuyor. Bu ayın podcast’inde ise “Geri Dönüyoruz”a kulak veriyoruz