Kültür Sanat Bu yolculuk her yiğidin harcı değil

Bu yolculuk her yiğidin harcı değil

14.11.2008 - 10:11 | Son Güncellenme:

Aşk uğruna göze alınabilecekler, sağlam kafayla düşünüldüğünde genelde delicedir. Ayça Damgacı’nın çıktığı yolculuk ise çok âşık da olsa her yiğidin harcı değil..

Bu yolculuk her yiğidin harcı değil

Defne Alphan

Haberin Devamı

“Aşk insanın gözünü kör eder, aşkın insana yaptıramayacağı şey yoktur” derler, doğrudur. Aşk uğruna göze alınabilecekler, sağlam kafayla düşünüldüğünde genelde delicedir. Ayça Damgacı’nın çıktığı yolculuk ise çok âşık da olsa her yiğidin harcı değil..
Ayça Damgacı 30’lu yaşlarda bir oyuncu. İktisat okumayı yarıda bırakıp, oyunculuk eğitimi almış. İşe tiyatro ile başlayan Damgacı’nın ilk sinema filmi yönetmen Ravin Asaf’ın 2003 yılında çektiği Sarı Günler.
Filmin setinde Kuzey Iraklı oyuncu Hama Ali Khan ve Ayça Damgacı arasında başlayan aşk, Gitmek: Benim Marlon ve Brandom - My Marlon and Brando filminin çıkış noktası. Bu hafta gösterime giren, hem yerli hem yabancı festivallerden bol ödül alan film, bu aşkın gerçek hikâyesini anlatıyor. Filmde, Ayça Damgacı ve Hama Ali Khan kendilerini oynuyorlar. Damgacı, aşkı uğruna çıktığı yolculukta yaşadıklarını, filmin yönetmeni Hüseyin Karabey ile birlikte senaryolaştırmış.

Haberin Devamı

Bu yolculuk her yiğidin harcı değil

Ayça Damgacı ve Hama Ali Khan film setinde birbirlerine âşık olup birlikte sadece 25 gün geçirdikten ayrılmak zorunda kalırlar. Türkiye’de kalma izni biten Hama Ali Khan, Ayça Damgacı’ya İstanbul’a dönme sözü vererek K. Irak’a gider. İki sevgili kavuşacakları günü beklerken ABD’nin Irak’a girmesiyle sınır kapıları kapanır ve âşıklar ayrı düşer. Bir süre sonra, sevgilisine kavuşamayacağını anlayan Damgacı, savaşın göbeğindeki K. Irak’a gitmek için İstanbul’dan yola çıkar.
Yönetmen Hüseyin Karabey’in belge-selci geçmişinin de etkileriyle neredeyse bir belgesel film olarak nitelendirebileceğimiz film gücünü Ayça Damgacı’nın kendini oynamasında da alıyor.

Gitmek: Benim Marlon Brandom
Yönetmen: Hüseyin Karabey - Oyuncular: Ayça Damgacı, Hama Ali Khan, Mahir Günşiray, Cengiz Bozkurt, Ani İpekkaya, Volga Sorgu Tekinoğlu - Süre: 92 dakika

Bu yolculuk her yiğidin harcı değil

Rec: Ölüm Çığlığı
Angela ve Pablo, televizyonda yayınlanmak üzere itfayecileri konu eden bir program hazırlamaktadır. Oldukça tekdüze süren program, gelen bir telefonla hareketlenir. Yaşlı bir kadının kaza geçirdiğini ihbar eden telefon üzerine ekipler harekete geçer. İtfayeciler ile olay yerine giden genç televizyoncular kendilerini korkunç bir kabusun içinde bulacaklardır.

Haberin Devamı

Yönetmen: Jeume Balaguero, Paco Plaza
Oyuncular: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge Serrano, Pablo Rosso
Süre: 85 dakika - imdb.com puanı: 7.8

Bu yolculuk her yiğidin harcı değil

High School Musical 3: Senior Year
2006 yılında bir televizyon filmi olarak başlayan High School Musical serisinin üçüncüsü sinema filmi olarak çekildi. Bu hafta ülkemizde gösterime giren High School Musical 3: Senior Year’ın yönetmeni, ilk iki filmi de yöneten Emmy ödüllü Kenny Ortega.
Troy ve Gabriella lise son sınıfa geçmiştir. Her son sınıf öğrencisi gibi üniversiteye gitmenin hayallerini kuran genç çift, bir yandan da ayrı şehirlerde yaşayacak olmalarının ilişkilerine verebileceği zararlardan korkmaktadır. Troy ve Gabriella Wildcats dans grubu ile birlikte gelecek umutları ve endişelerini yansıtan bir müzikal sahneye koyarlar.

Yön.: Kenny Ortega, Oyn.: Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley
Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu, Süre: 112 dakika, imdb.com puanı:3.3

Haberin Devamı

Bu yolculuk her yiğidin harcı değil

Bahçemdeki Ateş Böcekleri

Oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Fireflies in the Garden - Bahçemdeki Ateş Böcekleri, bir ailenin parçalanışını anlatan bir drama.
Taylorlar, dışardan bakıldığında örnek bir ailedir. Charles üniversitede rektör olma yolunda deneyimli ve başarılı bir profesördür... Oğlu Michael üretken ve meşhur bir aşk romanı yazarıdır... Kızı Rhyne prestijli bir hukuk fakültesine girmek üzeredir...
Aile ile tanışacağımız gün Lisa yıllar önce çocuklarını yetiştirmek için ayrıldığı kolejden mezun olacaktır... Ancak elim bir kaza, bu güzel günü onlar için kabusa çevirecek ve kutlamaları yarıda bırakacaktır...

Fireflies in the Garden
Yönetmen: Dennis Lee, Oyuncular: Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Emily Watson, Julia Roberts, Carrie Anne Moss
Süre:120 dakika, imdb.com puanı: 6.8

Fırtına
90’lı yıllarda, taşradan İstanbul’a gelip, sistem karşıtı, devrimci bir gruba katılmalarıyla hayatları değişen üç arkadaşın yaşadıklarını anlatan Fırtına -Bahoz bu hafta vizyonda. Filmin yönetmeni Kazım Öz, Fırtına’yı aynı yıllarda okuduğu Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tanık olduğu olaylardan yola çıkarak çekmiş.

Haberin Devamı

Yönetmen: Kazım Öz - Oyuncular: Cahit Gök, Havin Funda Saç,
Selim Akgül, Asiye Dinçsoy, Kadim Yaşar

Son Buluşma
Bugün ne yazık ki hiçbiri yaşamayan, Kurtuluş Savaşı’nın yakın zamana kadar aramızda olan son gazilerinin hayatları ve savaş yıllarına dair anılarının anlatıldığı Son Buluşma bu hafta vizyona giriyor. Filmin yönetmeni Selamsız Bandosu ve Züğürt Ağa filmleriyle tanıdığımız yönetmen Nesli Çölgeçen.
Gazi Ömer Küyük, Gazi Yakup Satar ve Gazi Veysel Turan’ın yaşamlarının ve savaş yıllarına dair anılarının anlatıldığı filmde, Çorumlu Gazi Ömer Dede’nin Anıtkabir’i ziyaretine daha sonra da arkadaşları Gazi Yakup Satar ve Gazi Veysel Turan ile savaş anılarını paylaşıp birbirleriyle helalleşmelerine tanık oluyoruz.